Kitokie balandėliai

Kažkas, kažkada yra pasakęs, kad mano tinklaraštyje retai būna normalaus maisto… Tai štai, Jums brangieji tikrų tikriausias ir normaliausias maistas – balandėliai. Tik tiek, kad palengvintas variantas, sumakaluoji viską, į orkaitę ir valgai. Greita, skanu, visi patenkinti 🙂

Mums reikės:

  • pusės kopūsto gūžies
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 3 – 4 česnako skiltelių
  • 1 morkos
  • 5 – 6 bulvių
  • 500 g maltos mėsos
  • 1/2 stiklinės virtų ryžių
  • pipirų, druskos, rozmarino
  • daržovių sultinio
  • aliejaus
  • 200 g grietinės
  • 1 v. š. miltų
  • 4 v. š. pomidorų padažo

Svogūną ir kopūstą smulkiai supjaustome. Kopūsto griežinėlius užpilame verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikome. Nupilame vandenį ir gerai nuspaudžiame.

Kopūstus ir svogūnus sudedame į maltą mėsą, suberiame ryžius. Įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, rozmarino (arba kitų mėgstamų prieskonių). Gerai išmaišome.

Iš paruošto faršo formuojame nedidelius kepsnelius ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.

Kepimo indą apšlakstome aliejumi. Sudedame į jį išilgai į keturias dalis supjaustytas bulves, griežinėliais pjaustytą morką, smulkintą česnaką. Ant viršaus sudedame kepsnelius, apipilame juos pomidoru padažu. Įpilame tiek daržovių sultinio, kad apsemtų bulves.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 minučių, kol bulvės suminkštės.

Miltus sumaišome su puse stiklinės šalto vandens, sudedame grietinę, paskaniname druska, pipirais ir gerai išmaišome. Grietinės padažą supilame ant balandėlių ir kepame dar apie 10 minučių.

Skanaus 🙂

Receptas iš knygos “Viskas iš faršo”.

7 thoughts on “Kitokie balandėliai

  1. Dobermangirl

    >Labai idomus budas, man daug prieinamesnis, nei balandeliai…Reiks pasidaryti, tikrai puiki mintis, o produktai butent tokie, kuriuos mano seima megsta. Aciu uz puikia minti.

    Reply
  2. Anonymous

    >Paruošimo būdas – patogus. Bet ne naujas 😉 Juk tai vadinamieji lenkiški balandėliai, kai mėsa ne įvyniojama, o jau į pat faršą dedami ir kopūstai, ir ryžiai 🙂 Net darželių valgiaraščiuose jie būna.

    Beje, o iš internete aptiktų įdomesnių ir paprastesnių balandėlių gaminimo būdų radau dar vieną variantą: balandėlių sriubą. Kam patinka – išbandykit. Produktai tie patys, tik ir pjaustytas kopūstas, ir ryžiai, ir bulvės, verdami kaip sriuba. Žinoma, su mėsos faršo kukuliais, pertrintais pomidorais savo sultyse, morkytėmis, aš dar ir pievagrybių įdedu. Toks tirštas troškinys gaunasi, valgant – visai kaip balandėliai, tik be vyniojimo ceremonijos 🙂

    Reply
  3. Renata

    >Labai mėgstu balandėlius ir visuomet labai tingiu juos gaminti. Man čia toks patiekalas, kurį labai mėgstu, bet gaminimo procesas atrodo ilgas ir nuobodus. Tai visuomet gamindavau tuos vadinamus tinginio balandėlius, kur prieš tai anonimas minėjo. O va tokio recepto kaip čia dar nebuvau mačiusi ar girdėjusi. Kaip tik išmėginsiu šiandien pietums 🙂

    Reply
  4. Viktorija

    >Medeja, pavadinau patiekalą balandėliais, nes produktai būtent tokie, iš kurių gaminami balandėliai 😉

    Dobermangirl, nėra už ką 🙂 Ir man atrodo, kad su paprastais daugiau terlionės, todėl šitie – puiki išeitis 🙂

    Anonime, žinau, kad neišradau stebuklo, tik dar viena pietų idėja pasidalinau 🙂 O balandėlių sriubą irgi esu gaminus, labai skanu 🙂

    Renata, smagu girdėti. Tikiuosi, receptas nenuvils 🙂

    Reply

Leave a Reply to Medeja Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.