Labai netikėtai, mano vyras nusprendė prisidėti prie tinklaraščio rašymo 🙂 Iš tikrųjų, jis labai nemėgsta suktis virtuvėje. Pasak jo, jei gyventų vienas valgytų vien dešreles ir koldūnus iš pakelio (pasisekė jam, kad mane turi 😉 Nors girdėjau legendų, kad paauglystėje buvo toks metas, kai kepė pyragus ir turėjo kulinarinių žurnalų kolekciją (valio, valio, dabar ji atiteko man). Kaip pasirodo, laikas ir gera žmona keičia žmones 🙂 Aš pati esu valgiusi du jo nuo nulio pagamintus patiekalus – lietinius blynus ir rūgštynių sriubą. Abu šie patiekalai labai skanūs, be to lengvai pagaminami. Todėl jis prašė, kad pasidalinčiau su jumis receptu 🙂
Sriubai reikės:
- 1 didelio svogūno
- 4 – 5 bulvių
- kelių saujų šviežių rūgštynių arba ~ 200 ml konservuotų
- aliejaus kepimui
- druskos
- virtų kiaušinių ir grietinės
Bulves nulupame, supjaustome mažais gabaliukais ir užkaičiame puode su ~ 3 l vandens. Nulupame svogūną, smulkiai supjaustome ir apkepiname. Kai bulvės išverda, sudedame į puodą svogūnus ir rūgštynes. Pasūdome (atsargiai, jei naudojote konservuotas rūgštynes, jos būna labai sūrios). Užviriname ir paverdame dar kelias minutes.
Patiekiame su virtu kiaušiniu ir grietine.
Skanaus 🙂
P. S. Tuo pačiu, prisidedu prie sesės akcijos “NE sultinio kubeliui”.
>Kaip pralinksmino mane įrašas 🙂 Mat sutapimai sutapimai – maniškis irgi nėra geriausias virtuvės draugas. Be sumuštinių ir šaldytų koldūnų išvirimo, nuo-iki jis mums kepa tik.. lietinius! Ir dar ne viskas, prieš keletą dienų siūlė juos nufotografuoti ir įdėti saulėton virtuvėn :)) Matyt, vyrams dėmesio trūkumas ar kaip čia 😀
O jei rimtai – tai viskas labai šaunu ir sveikintina 🙂 Toks truputį šeimyninis blog'as 🙂
P.S. Puiki akcija! 🙂
>Pati skaniausia sriuba kartu su šaltibarščiais. Skaniau joks italas ar prancūzas nepagamintų nekalbant jau apie anglus 😀 Šiaip čia mano mamos receptas, o jai rūgštynės išeina arti tobulybės. Man dar niekada taip nebuvo gavęsi.
>Linkėjimai šauniam vyrui, rūgštynių sriuba ir mano viena mėgstamiausių. Puiki idėja, manau, kad ir daugiau tokių vyrų atsirastų, tik kaip juos išklibinti, nežinia… 🙂
O prie sultinio kubelių nenaudojimo prisidedu visu tūkstančiu procentų.
>Asta, tikrai smagūs sutapimai 🙂 Gal kada nors jie pamils virtuvę ir tai jau bus ne be sensacija, o pastovi rubrika 😉
Juliau, tikrai labai skani sriuba. Esi dažniau laukiamas mūsų virtuvėje 😉
Aušra, perduosiu linkėjimus 🙂 Nežinau ir aš kaip juos išklibinti… Kol kas bandau savo pavyzdžiu 🙂
>Labai šauniai nufotografuota. Rūgštynių sriuba nekažin koks modelis, o čia taip puikiai išspręsta.
Sensacijos autorius kaip suprantu yra Juliusan, tai labas, gerbiamasis pone, ir laukiam tavųjų šedevrų ir rašinėlių.
>Dalia, ačiū 🙂 Mačiau, kažkada skelbei konkursą, kas gražiau rūgštynių sriubą nufotografuos. Tai bandžiau neatsilikti nuo konkursančių 😉
>Ačiū už dėmesį, bet pirma, anokia čia sensacija – ne pirmą kartą tai darau, antra, jei tai darysiu kasdien, visiems nusibos, nes mano repertuaras pakankamai siauras, o trečia, rašinėlių karts nuo karto parašau, deja, jie pagal temą nelabai tinka į šį blogą 🙂
mano vyro taipogi mėgstamiausia sriuba. ;}
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Kaip išsikepti gardžius lietinius blynus