Atėjo laikas pasidalinti “rimtesnių” patiekalų receptais. Taigi, iš šeimos lobyno – skanūs ir ne per daug riebūs čeburekai :).
Tešlai:
0.5 l rūgpienio
1 nubrauktas a. š. druskos
0.5 a. š. cukraus
50 g aliejaus
1 a. š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
miltų (kiek tešla paims 😉
Įdarui:
1 svogūnas
~0.5 kg maltos mėsos (naudoju kiaulienos ir jautienos)
druskos
juodųjų pipirų
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti, kol gražiai apskrus. Į maltą mėsą sudėti svogūnus, druską ir pipirus pagal skonį.
Suplakti kiaušinį su druska, cukrumi, rūgpieniu ir kepimo milteliais. Palaukti 2 minutes, įpilti aliejų ir gerai išmaišyti. Porcijomis berti miltus, kol tešlą bus galima minkyti rankomis. Gautą tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir išspausti ~8 cm skersmens apskritimus.
Į apskritimo vidurį dėti po šaukštą įdaro, sulenkti perpus ir gražiai užspausti kraštus, šakute po porą kartų subadyti čebureką iš abiejų pusių. Kepti įkaitintame aliejuje.
Skanūs ir karšti, ir šalti, o kartu su pomidorų sultimis – tobulas derinys 🙂
>Seniai ieskojau sio recepto, labai megstu ceburekus!
>Džiaugiuosi, jog receptas naudingas 🙂
ar minkšti iškepa? jau bandžiau porą receptų, bet gaunasi tokie kieti (kaip gaidelio sausainiai), kad gėda net namiškius vaišinti 🙁
Elita, taip, čeburekai pakankamai minkšti, traškūs būna tik krašteliai :).