Užtepėlės

Autoriaus gimtadienis – džiaugsmas tinklaraščiui. Tiek naujų ir įdomių receptų 🙂 Šį kartą, sukviečiau netikėtai daug žmonių. Pagalvojau, kad tokiam kiekiui pavaišinti, puikiai tiks užtepėlės su prancūzišku batonu. Pagaminamos labai paprastai, o produktai gali būti patys įvairiausi. Tiks visokiems skoniams 🙂

Avokadų užtepėlei reikės:

  • 2 avokadų
  • 1 a. š. smulkiai supjaustytos aitriosios paprikos
  • 1/2 svogūno (labiau tiktų raudonas, bet jo neturėjau, dėjau paprastą)
  • 1 žaliosios citrinos sultys

Užtepėlei su tunu reikės:

  • 250g tunų konservuotų savo sultyse
  • 3 v. š. citrinų sulčių
  • 50 ml portveino (man buvo per daug, kitą kartą dėčiau per pus mažiau)
  • 50 g minkšto sviesto
  • žiupsnelio druskos

Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlei reikės:

  • 150 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 50 g kaparėlių
  • 50 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • 1 a. š. smulkiai supjaustytos aitriosios paprikos
  • 1 česnako skiltelės

Gamybos procesas labai paprastas – viską sumetame į smulkintuvą ir susmulkiname iki norimos konsistencijos. Manau, pagal spalvą atspėsite, kuri užtepėlė yra kuri 🙂

Skanaus 🙂

P. S. Čia mano ant palangės užauginta aitrioji paprika. Tik dar nesunokusi. Gimtadienio progą, jį jau buvo raudona ir panaudota užtepėlėm 🙂

Idėja iš žurnalo “Virtuvė nuo iki”, 2010, Nr. 5.

6 thoughts on “Užtepėlės

  1. Ineta

    >Kaip norėčiau ir aš tokią papriką augint.:) O tu ją pirkai jau užaugintą ar nuo sėklyčių išaugo tokia gražuolė?:))

    Reply
  2. Viktorija

    >Ineta, pavasarį nusipirkau "Senukuose" sėklas, ir užaugo. Kai sėjau, nesitikėjau, kad išdygs, tai daug sėklų pabėriau. Ir aišku, išdygo visos. Buvo apdovanoti visi draugai tomis paprikomis 🙂 Sau pasilikau dvi, ant vienos užaugo du pipiriukai, ant kitos nei vieno. O dabar jau jiems ruduo atėjo, išdžiuvo 🙁

    Reply
  3. Indrė

    >Niam niam – nieko nėra geriau už bagetę su kokiu fancy home made užtepu (o jį fancy padaro tai, kad gaminam su meile 🙂 )

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.