Nuo tada, kai kepiau duonkepėje bananų duoną, vis pagalvodavau, ar įmanoma tokią pat skanią išsikepti orkaitėje. Pamaniau, juk kepama ji be mielių, tešlos minkyti nereikia, teoriškai, rezultatas nuvilti neturėtų. Ir štai, susiradau internete receptą skirtą orkaitei. Rezultatas tiesiog fantastiškas. Kvapni, drėgna, minkštutė… Drąsiai galiu pareikšti, kad bananų duona tapo mano mėgstamiausiu kepiniu, kartu su šokoladiniu pyragu 🙂
Kekso formai reikės:
- 330 g miltų
- 70 g sviesto
- 2 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 125 ml natūralaus jogurto (turėjau tik braškinio, bet ir jis kuo puikiausiai tinka)
- 2 bananų
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2/3 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 70 g juodojo šokolado
Kambario temperatūros sviestą ištriname su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Sodą sumaišome su jogurtu, kad jogurtas ją nugesintų. Sumaišome sviesto masę su jogurtu. Įmušame kiaušinius, išplakame. Suberiame visus sausus produktus, gerai išmaišome. Bananus sutriname šakute, šokoladą sukapojame ir įmaišome į tešlą.
Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Skanaus 🙂
>Looks great – glad you liked the recipe! My mom would be pleased. 🙂
>Tavo nuotraukos vis gražėja ir skanėja:)))
Bananų duonos nemėgt turbūt neįmanoma:D
>Ruby, thanks 🙂 I really like this banana bread a lot 🙂
Ineta, ačiū 🙂 Kad Tu žinotum, kaip smagu tai girdėti 😀
>Skanumėlis! Dar šiltą pradėjom raitoti su šaltu pienu – tikra palaima 🙂
>Vilma, labai smagu, kad patiko 🙂 Kaip dabar norėčiau gabaliuko su šaltu pienu… 😉
Sveiki :]
Labai nekantrauju iškepti šią išgirtą duoną, tačiau turiu keletą klausimų :]
Jei vietoje 2 bananų įdėsiu daugiau, labai pakenks?
Taip pat su šokoladu ir jogurtu? :3
Ar tai turės įtakos purumui, iškilimui? :]
Nes kaip suprantu, būtent jogurtas ir bananai duoda drėgnumo ?
O aš noriu ypač ypač bananinės, bet ne per saldžios (nes bananai juk ir saldumo prideda?) ;D O kartu, kai labai mėgstu šokoladą, o jo čia palyginus tiek mažai… tai man iškilo tokie klausimai :]
Labai tikiuosi, kad galėsite man į juos atsakyti :PP
AČIŪ!
Sveiki,
ši bananų duona ir taip nėra labai saldi. Manau, šokolado galite drąsiai dėti daugiau. Bananai, gali būti ir 3, jei nelabai didelį, bet tada duona taps drėgnesnė. O jogurto daugiau nedėčiau, nes tešla taps per skysta ir duona neiškils, bet bus ne tokia puri 🙂
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Bananų duona su triufelių glajumi
Turiu prisipazint, nesu jos dar iki siol nei kepusi, nei ragavusi…geda 😀
Siūlau ilgiau nelaukti ir išbandyti 🙂 Pas mus vis karts nuo karto atsiranda liūdinčių bananų, tai išsikepam 🙂
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Speltos miltų bananų duona
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Tobulas (man) šokoladinis bananų keksas
Jogurtai geriausi natūralūs su gyvomis bakterijomis. Geriausias variantas nusipirkti ūkininkų parduodamo natūralaus šviežio pieno ir jogurtinių bakterijų (raugo). Namie pasigamintas jogurtas neprilygs nei vienam parduotuvėje savo turimų gyvųjų gerųjų bakterijų kiekiu ir jų teikiama nauda. Bakterijų galima nusipirkti internetu http://www.raugai.lt