Obuolių pyragas su chalva

Tęsiu savo eksperimentus su obuolių pyragais iš neseniai nusipirktos knygos. Šis receptas patraukė savo originalumu bei išvaizda, tinkančia gimtadieniui. Vienintelis jo trukumas (nors ne, ne jo, mano) tai, kad aš nemoku kepti uždarų pyragų. Kad ir kaip aš besistengčiau, kočiojama tešla plyšta. Kreivos rankos ką padarysi. Šį kartą, plyšį išgelbėjo gėlytės, gavosi netgi puošnu 🙂 Pats pyragas gavosi skanus, ne per daug saldus, aromatingas. O iš likusios tešlos iškepiau kelis traškius sausainukus 🙂

Tešlai reikės:

  • 225 g sviesto
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 stiklinių miltų

Įdarui reikės:

  • 700 g obuolių
  • 200 g žemės riešutų chalvos

Tešlai aptepti reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 1 v. š. pieno
  • 2 v. š. cukraus

Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir dar truputį paplakame. Persijojame miltus, suberiame į tešlą ir gerai išminkome. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir bent porai valandų padedame į šaldytuvą.

Obuolius nulupame, išpjauname viduriukus ir supjaustome skiltelėmis.

Ant miltai pabarstyto stalo iškočiojame 2/3 tešlos taip, kad apskritimo skersmuo būtų apie 30 cm. Perkeliame tešlą į 26 cm kepimo formą (kaip jau sakiau, aš tešlos kočioti nemoku, todėl tuos 2/3 tešlos tiesiog pirštais paskirsčiau formoje ir suformavau sieneles). Pusę obuolių suverčiame ant tešlos, apibarstome 2/3 chalvos. Tada sudedame kitą pusę obuolių ir apibarstome likusia chalva. Iš likusios tešlos iškočiojame kepimo formos skersmens apskritimą ir uždedame jį ant pyrago (jei pernešimo metu įvyko avarija, puikiai pagelbės iš tešlos likučių iškočiotos gėlės). Aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu. Apibarstome cukrumi. Kepame apie 45 minutes, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus 🙂

7 thoughts on “Obuolių pyragas su chalva

  1. Viktorija

    >Vilma, taip, būtent ją. Neseniai užtaikiau ant akcijos ir neatsispyriau 🙂

    Giedre, ačiū 🙂 Išbandyk ir parašyk kaip sekėsi 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.