Tęsiu savo eksperimentus su obuolių pyragais iš neseniai nusipirktos knygos. Šis receptas patraukė savo originalumu bei išvaizda, tinkančia gimtadieniui. Vienintelis jo trukumas (nors ne, ne jo, mano) tai, kad aš nemoku kepti uždarų pyragų. Kad ir kaip aš besistengčiau, kočiojama tešla plyšta. Kreivos rankos ką padarysi. Šį kartą, plyšį išgelbėjo gėlytės, gavosi netgi puošnu 🙂 Pats pyragas gavosi skanus, ne per daug saldus, aromatingas. O iš likusios tešlos iškepiau kelis traškius sausainukus 🙂
Tešlai reikės:
- 225 g sviesto
- 1/2 stiklinės cukraus
- 2 kiaušinių
- 2 stiklinių miltų
Įdarui reikės:
- 700 g obuolių
- 200 g žemės riešutų chalvos
Tešlai aptepti reikės:
- 1 kiaušinio
- 1 v. š. pieno
- 2 v. š. cukraus
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir dar truputį paplakame. Persijojame miltus, suberiame į tešlą ir gerai išminkome. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir bent porai valandų padedame į šaldytuvą.
Obuolius nulupame, išpjauname viduriukus ir supjaustome skiltelėmis.
Ant miltai pabarstyto stalo iškočiojame 2/3 tešlos taip, kad apskritimo skersmuo būtų apie 30 cm. Perkeliame tešlą į 26 cm kepimo formą (kaip jau sakiau, aš tešlos kočioti nemoku, todėl tuos 2/3 tešlos tiesiog pirštais paskirsčiau formoje ir suformavau sieneles). Pusę obuolių suverčiame ant tešlos, apibarstome 2/3 chalvos. Tada sudedame kitą pusę obuolių ir apibarstome likusia chalva. Iš likusios tešlos iškočiojame kepimo formos skersmens apskritimą ir uždedame jį ant pyrago (jei pernešimo metu įvyko avarija, puikiai pagelbės iš tešlos likučių iškočiotos gėlės). Aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu. Apibarstome cukrumi. Kepame apie 45 minutes, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus 🙂
>I'm definitely gonna try this!
>Puiku 🙂 Parašyk paskui, kaip sekėsi 🙂
>Turi knygą "Obuolių pyragai" iš Mano Namų serijos? Aš irgi ją turiu ir kol kas nė vienu pyragu nenusivyliau. 😉
>Jaučiu kaip skanu chalva plius obuoliai!!!! Būtinai išbandysiu. P.S. tos gėlytės labai fainutes 🙂
>Vilma, taip, būtent ją. Neseniai užtaikiau ant akcijos ir neatsispyriau 🙂
Giedre, ačiū 🙂 Išbandyk ir parašyk kaip sekėsi 🙂
>Ir aš turiu šią knygą. Geri ten receptai ir šis pyragas labai liuks… 🙂
>Ausrra, tikrai geri receptai. Norėčiau juos visus išbandyti, pažiūrėsim kaip gausis 🙂