Beveik kiekvieną rytą, gamindama pusryčius, žiūriu laidą “Labas rytas”. Penktadienį, vienoje rubrikoje, virtuvės šefas iš restorano “Vapiano” rodė kaip pasigaminti sumuštinius su pievagrybiais ir balzaminiu actu. Tą dieną kaip tik laukiau svečių, todėl nusprendžiau pabandyti. Man labai patiko, greita ir labai skanu. Taip pat, šaldytuve turėjau daug paprikų iš draugės sodo, kurias irgi sumasčiau panaudoti greitam užkandžiui.
Šiandien tikslių proporcijų nebus, tiesiog idėjos, kuo skaniai pavaišinti svečius 🙂
Grybų užkandėlei reikės:
- pievagrybių
- aliejaus kepimui
- balzaminio acto
- druskos
Grybus smulkiai supjaustome, pasūdome. Apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Apšlakstome balzaminiu actu, gerai išmaišome. Labai skanu juos užsitepti ant prancūziško batono riekelės. Skanūs ir šilti ir šalti.
Paprikų užkandėlei reikės:
- paprikų
- alyvuogių aliejaus
- druskos
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Paprikas supjaustome ketvirčiais, išimame sėklas. Skardos dugną išklojame kepimo popieriumi, arba apšlakstome aliejumi. Išdėliojame paprikas ant skardos, nugarėlėmis aukštyn. Kepame apie 30 minučių, arba kol paprikų odelė pradės juoduoti. Išimame skardą iš orkaitės. Dar šiltoms paprikoms nuimame odeles (turi nusiimti labai lengvai). Supjaustome paprikas juostelėmis, apibarstome druska bei apšlakstome aliejumi. Jas taip pat, labai skanu valgyti su prancūziško batono riekele.
Geras! TV nežiūriu visiškai, bet matau, kad keletą svarbių dalykų vis tik praleidžiu.
Aš pievagrybius ruošiu kiek kitaip – kepinuant sviesto. ir būtinai dedu česnako. Ačiū už receptą, šitas tikrai bus išbandytas.
Egle, nėra už ką 🙂 Aišku retai, bet ir per TV galima pamatyti ką nors naudingą 🙂
Tiesa, pamiršau parašyti, kad “Vapiano” šefas kepė šiuos pievagrybius orkaitėje, bet mano tuo momentu buvo užimta, todėl nusprendžiau kepti keptuvėje 🙂
Oooo Vapiano – kad ir yra nemažai skeptikų, visai man patikdavo ten su Rūta pietauti, kai Vilniuje teko pagyventi. Ir receptukai naudingi. Išsisaugau 🙂
P.S. Tavo įvedimo laukelį, kažkaip įdomiai rodo. Žiūrėk, kaip išsidėsto aprašai, ir kas ten iš tiesų susiveda:
Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.
Indrė
Name *
I*****@gmail.com
Email Address *
http://gpmagija.blogspot.com
Website
Pats komentaras
🙂
Indre, o aš taip ir nenuėjau iki ten. Gal kada nors 🙂
Ačiū, kad parašei apie komentarų formą, reikia taisyti.
Kaip tik už poros valandų turi atvažiuoti svečiai, o jų laukia grybų užkandėlė 🙂
Sima, tikiuosi, svečiams patiko vaišės 🙂
Tikrai patiko 🙂 Tik aš pievagrybius pakeičiau miško grybais 🙂 net nemaniau, kad taip tiks balzaminis actas!
Su miško grybais, turėjo dar skaniau ir kvapniau gautis 🙂