Viskas prasidėjo nuo to, kad J. atrado internete makaronų receptą su padažu ir saulėje džiovintų pomidorų. Pagamino, pavaišino mus, visi sočiai ir labai skaniai pavalgėme, bet dalis padažo liko. Gavau jo išsinešti, bet mano vyras makaronų nelabai mėgsta, todėl padažas kurį laiką liūdnai prastovėjo šaldytuve. Kol vieną dieną, sugalvojau kepti picą. Pamaniau, kad reikia padažą sunaudoti ir aptepiau juo picos padą. Nustebau, bet pica gavosi tiesiog fantastiška. Nuo aliejaus, esančio padaže, padas tapo minkštutėlis, o nuo saulėje džiovintų pomidorų – labai kvapnus. Todėl šiandien pagaminau visą porciją padažo ir planuoju sunaudoti jį vien picoms… Nors skanus jis ir su makaronais, arba tiesiog užteptas ant duonos 🙂
Maždaug 1l padažo reikės:
- 4 česnako skiltelių
- 160 g saulėje džiovintų pomidorų
- 60 ml aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
- 700 g šviežių pomidorų
- 1 stiklinės alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. be kaupo druskos
- 3 v. š. raudono vyno acto
- 1 v. š. cukraus
Pomidorus nuplauname, galuose įpjauname kryžiuką ir apliejame verdančiu vandeniu. Nuimame odeles, supjaustome ketvirčiais ir išpjauname kietą viduriuką. Česnako skilteles nulupame.
Elektriniu smulkintuvu susmulkiname česnako skilteles ir saulėje džiovintus pomidorus. Įpilame aliejų nuo saulėje džiovintų pomidorų. Po kelis dedame pomidorus ir viską smulkiname iki vientisos masės. Įberiame druską ir cukrų, įpilame actą. Plakant, plona srovele pilame aliejų. Aliejus turi susiplakti taip, kad ir padažas nuo jo taptų tirštu ir vientisu.
Skanaus 🙂
P. S. Jei valgysite padažą su makaronais, į lėkštę dar įsidėkite kelias smulkintas alyvuoges, vyšninius pomidorus ir viską apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu 🙂
Tikrai nepaprastai gardus padažas! Visiems labai rekomenduoju!!! ;P
Tikrai taip! Ačiū už receptą 🙂
Viktorija, kokios išgražėjusios nuotraukos! 🙂
Asta, ačiū! Labai labai labai smagu girdėti 🙂
Kiek laiko galima tokį padažą laikyti?
Savaitę tikrai nesuges. Kaip bus toliau, sunku pasakyti, nes vis dėlto sudėtyje yra šviežių pomidorų, o pats padažas nėra kaitinamas. Todėl jei nesiruošiate maitinti didelės kompanijos, pradžioje siūlau pasigaminti pusę porcijos 🙂