Tobulas padažas picai, bet tiks ir makaronams

Viskas prasidėjo nuo to, kad J. atrado internete makaronų receptą su padažu ir saulėje džiovintų pomidorų. Pagamino, pavaišino mus, visi sočiai ir labai skaniai pavalgėme, bet dalis padažo liko. Gavau jo išsinešti, bet mano vyras makaronų nelabai mėgsta, todėl padažas kurį laiką liūdnai prastovėjo šaldytuve. Kol vieną dieną, sugalvojau kepti picą. Pamaniau, kad reikia padažą sunaudoti ir aptepiau juo picos padą. Nustebau, bet pica gavosi tiesiog fantastiška. Nuo aliejaus, esančio padaže, padas tapo minkštutėlis, o nuo saulėje džiovintų pomidorų – labai kvapnus. Todėl šiandien pagaminau visą porciją padažo ir planuoju sunaudoti jį vien picoms… Nors skanus jis ir su makaronais, arba tiesiog užteptas ant duonos 🙂

Maždaug 1l padažo reikės:

  • 4 česnako skiltelių
  • 160 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 60 ml aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
  • 700 g šviežių pomidorų
  • 1 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. be kaupo druskos
  • 3 v. š. raudono vyno acto
  • 1 v. š. cukraus

Pomidorus nuplauname, galuose įpjauname kryžiuką ir apliejame verdančiu vandeniu. Nuimame odeles, supjaustome ketvirčiais ir išpjauname kietą viduriuką. Česnako skilteles nulupame.

Elektriniu smulkintuvu susmulkiname česnako skilteles ir saulėje džiovintus pomidorus. Įpilame aliejų nuo saulėje džiovintų pomidorų. Po kelis dedame pomidorus ir viską smulkiname iki vientisos masės. Įberiame druską ir cukrų, įpilame actą. Plakant, plona srovele pilame aliejų. Aliejus turi susiplakti taip, kad  ir padažas nuo jo taptų tirštu ir vientisu.

Skanaus 🙂

P. S. Jei valgysite padažą su makaronais, į lėkštę dar įsidėkite kelias smulkintas alyvuoges, vyšninius pomidorus ir viską apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu 🙂

 

6 thoughts on “Tobulas padažas picai, bet tiks ir makaronams

    1. Viktorija Post author

      Savaitę tikrai nesuges. Kaip bus toliau, sunku pasakyti, nes vis dėlto sudėtyje yra šviežių pomidorų, o pats padažas nėra kaitinamas. Todėl jei nesiruošiate maitinti didelės kompanijos, pradžioje siūlau pasigaminti pusę porcijos 🙂

      Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.