Šiandien trumpai, bet laaabai skaniai. Mano mėgstamų varškinių keksiukų variacija (ačiū Astai už jų receptą) su rikotos sūriu ir migdolų trupiniais. Trūksta žodžių apsakyti, kokie jie skanūs dar šilti su stikline pieno… Minkšti, drėgni, su gardžiais skrudintų riešutų trupiniais… Išsikepkit Velykoms, jei dar nenusprendėt kuo save pradžiuginti 🙂 ~ 16 keksiukų reikės:
- 200 g rikotos (tiks ir švelni varškė)
- 200 g rudojo cukraus
- 200 g
miltų
- 150 g sviesto
- 3 didelių kiaušinių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
Trupiniams:
- 4o g miltų
- 2 v. š. cukraus
- 50 g sviesto
- 50 g stambiai kapotų migdolų
Sviestą išlydome ir paliekame šiek tiek atvėsti. Suplakame kiaušinius su ruduoju cukrumi, sukrečiame rikotą, sviestą, supilame vanilės ekstraktą ir įberiame kepimo miltelius. Gerai išmaišome (aš maišiau elektriniu maišytuvu). Suberiame miltus ir dar kartą gerai išmaišome. Gaminame trupinius. Sviestą supjaustome gabaliukais, sumaišome su cukrumi ir miltais. Pirštais triname masę tarp pirštų, kol pasidarys panaši į smėlį. Įmaišome stambiai kapotus migdolus. Gautus trupinius kelis kartus suspaudžiame tarp delnų, kad masė susiklijuotų ir atsirastų stambesnių gabaliukų. Keksiukų kepimo formą išklojame popierinėmis formelėmis, kiekvieną iš jų pripildome tešlos iki 2/3. Gausiai apibarstome trupiniais. Kepame 20 – 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Išėmę iš kepimo formos, keksiukus atvėsiname ant grotelių ir ragaujame. Skanaus 🙂
Man visi kepiniai su rikota yra nepaprastai skanūs 🙂
Ir aš labai mėgstu rikotą visais pavidalais 🙂
Pingback: keksiukai & kava | D ir Ž