Toskanietiškas obuolių pyragas

Ilgą laiką, vienintelis obuolių pyragas, kurį kepdavau, buvo biskvitinis (jį labai mėgsta tėvai). Praeitais metais, atradau dar vieną, man labai patikusi receptą. O šiemet, nusprendžiau sumušti visus obuolių pyragų kepimo rekordus ir nusipirkau knygą, kurioje visi receptai iš obuolių. Pervertus knygą, susidarė įspūdis, kad iš jos norėčiau išbandyti visus receptus be išimties. Pažiūrėsim, kaip bus iš tikrųjų 🙂 Patį pirmą pyragą, kurį nusprendžiau išbandyti, pasirinkau pagal paveiksliuką. Labai jau skaniai atrodė migdolinė plutelė. Pyragas gavosi iš tiesu puikus. Minkštas pagrindas, sultingas obuolių sluoksnis ir traški migdolų plutelė. Su vaniliniais ledais dingo akimirksniu 🙂

24 cm skersmens kepimo formai reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 50 g sviesto
  • 1/4 stiklinės pieno
  • 1 ir 1/2 stiklinės miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 500 g rūgščių obuolių
  • 1 a. š. cinamono

Traškiam viršutiniam sluoksniui reikės:

  • 75 g sviesto
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 v. š. miltų
  • 100 g migdolų drožlių

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo. Įpilame ištirpintą sviestą, pieną, suberiame miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Sukrečiame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių. Obuolius nulupame, išpjauname viduriukus, supjaustome skiltelėmis ir sumaišome su cinamonu. Sudedame ant tešlos. Formą uždengiame folijos lakštu ir kepame orkaitėje apie 20 – 25 minutes.

Toskanietiškai plutelei paruošti, puode ištirpiname sviestą, įberiame cukrų, miltus ir migdolų drožles, gerai išmaišome. Mišinį paskirstome ant obuolių ir dar 10 – 15 minučių kepame orkaitėje.

Skanaus 🙂

13 thoughts on “Toskanietiškas obuolių pyragas

  1. Indrė

    >Oi, kaip nuostabiai skaniai atrodo!!! Išduokit paslaptį – kur perkat migdolų drožles… 🙂 Aš, matyt, kažkur ne ten ieškau, kad mano paieškos visad nesėkmingos…

    Reply
  2. Anonymous

    >"Traškiam viršutiniam sluoksniui reikės:
    75 g miltų
    1/2 stiklinės cukraus
    2 v. š. miltų
    100 g migdolų drožlių"
    Čia kazkur įsivėlė klaidele.
    75 g. gal sviesto? ar 2 v. š. sviesto? Gal galit pataisyti? Nes pyragas laaaabai gražiai atrodo. Noriu ir aš tokio išsikepti, ypač kai šiandiena iš kaimo parsivežiau obuolių 🙂

    Reply
  3. Viktorija

    >Indre, ačiū 🙂 Migdolų drožles perku didesniuose prekybos centruose. Jos pardavinėjamos mažose mėlynose pakuotėse, po 30 g ir būna dažniausiai prie kepimo miltelių. Dar žinau, kad yra sveikuoliškuose parduotuvėse.

    Anonime, ačiū už pastebėtą klaidą. Pataisiau. Turėjo būti "75 g sviesto" 🙂

    Reply
  4. Indrutia

    >siandien kepsiu si pyraga 🙂 norejau paklausti, iskepus ta dali su obuoliais reikia ja isimti is orkaites, nuimti folija ir uzpilti migdolu misini ir folija jau nebedeti? o isemus is orkaites nesukris ta pirmoji dalis? nereikia iskepus pirmaja dali dar kazkiek palaikyti isjungtoje orkaiteje?

    Reply
  5. Viktorija

    >Indrutia, užpilus migdolų mišinį, folijos jau nebereikia, nes migdolai turi apskrusti 🙂 O dėl pirmos dalies… Aš ją iš karto išėmiau iš orkaitės, ir kiek atsimenu ji nesukrito 🙂

    Reply
  6. Indrė

    >Na, pagaliau iškepiau aš šį pyragą. Nuostabus, fantastiškas!!! Ir toks nesudėtingas. Tikrai kepsiu dar ne kartą! Tik reiks neblogai migdolų užsipirkti :)))

    Reply
  7. Justike

    >Na šis gražuolis dabar kepa mano orkaitėje. Dariau iš dvigubos mases, iškilo taip, kaip tikrai nesitikėjau, Super! ;)Naudojau ne tik migdolu drozles, bet ir smulkintus lazdynus, turejau dar pora saujelių žemės riešutų su medumi, tai suėjo viskas :)))
    Ieškodama recepto norėjau kažko paprasto, lengvai paruošiamo , ir beabejo skanaus 🙂 Rezultatas – kažkas nepaprasto ir ypatingo 😉 Ačiū už receptuką 😉

    Reply
  8. Viktorija

    >Justike, į sveikatą! 🙂 Šis pyragas ir man labai patinka. Kepu, kai noriu nustebinti svečius, bet tuo pačiu, nenoriu ilgai sukiotis virtuvėje 🙂

    Reply

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.