Dar vienas receptas tiems, kas nežino, kaip susidoroti su užgriuvusiu cukinijų derliumi. Arba tiems, kas tiesiog mėgsta purius ir minkštus šokoladinius keksus 🙂 Cukinijų jame visai nesijaučiau, bet jos prideda tešlai purumo ir minkštumo.
Keksui reikės:
- 1 ir 1/2 puodelių tarkuotos cukinijos (tarkavau smulkia burokine tarka)
- 1 puodelio miltų
- 1/2 puodelio nesaldintų kakavos miltelių
- 1 a. š. sodos
- 1/4 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 1/2 a. š. cinamono
- 1/2 puodelio saulėgrąžų aliejaus
- 1/2 puodelio cukraus
- 1/2 puodelio rudojo cukraus
- 2 kiaušinių
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 100 g juodojo šokolado
Dideliame dubenyje sumaišome aliejų, cukrų ir vanilės ekstraktą. Įplakame kiaušinius ir įmaišome tarkuotą cukiniją. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir sodą. Per kelis kartus suberiame sausus produktus į cukinijų mišinį. Atsargiai išmaišome. Šokoladą sukapojame ir įmaišome į tešlą.
Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 – 65 minutes.
Skanaus 🙂
Receptas iš čia.
>Kadangi cukinijos šiemet kaip reta puikiai užderėjo, bandysim:)
>Gaby, aš nors pati cukinijų neauginu, irgi pastebėjau, kad jos puikiai užderėjo. Labai jau daug žmonių siūlo savo užaugintų 🙂
>Lovely blog! Glad you dug the recipe! 🙂
>Kaip tik šaldytuve glaudžiasi viena puiki cukinija 🙂
>Sima, manau, iš jos gausis ne vienas puikus keksas 🙂
>Thank you Kirsten. Zucchini bread was delicious. If you are interested in any of my recipes, feel free to ask, I'll translate it for you 🙂
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Cukinijų sezonas įsibėgėja – cukinijų duonelė