Šokoladinis cukinijų keksas

Dar vienas receptas tiems, kas nežino, kaip susidoroti su užgriuvusiu cukinijų derliumi. Arba tiems, kas tiesiog mėgsta purius ir minkštus šokoladinius keksus 🙂 Cukinijų jame visai nesijaučiau, bet jos prideda tešlai purumo ir minkštumo.

Keksui reikės:

  • 1 ir 1/2 puodelių tarkuotos cukinijos (tarkavau smulkia burokine tarka)
  • 1 puodelio miltų
  • 1/2 puodelio nesaldintų kakavos miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 1/4 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 a. š. cinamono
  • 1/2 puodelio saulėgrąžų aliejaus
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 100 g juodojo šokolado

Dideliame dubenyje sumaišome aliejų, cukrų ir vanilės ekstraktą. Įplakame kiaušinius ir įmaišome tarkuotą cukiniją. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavą, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir sodą. Per kelis kartus suberiame sausus produktus į cukinijų mišinį. Atsargiai išmaišome. Šokoladą sukapojame ir įmaišome į tešlą.

Kekso kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  50 – 65 minutes.

Skanaus 🙂

Receptas iš čia.

7 thoughts on “Šokoladinis cukinijų keksas

  1. Viktorija

    >Gaby, aš nors pati cukinijų neauginu, irgi pastebėjau, kad jos puikiai užderėjo. Labai jau daug žmonių siūlo savo užaugintų 🙂

    Reply
  2. Viktorija

    >Thank you Kirsten. Zucchini bread was delicious. If you are interested in any of my recipes, feel free to ask, I'll translate it for you 🙂

    Reply
  3. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Cukinijų sezonas įsibėgėja – cukinijų duonelė

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.