Pastel tres leches – Meksikietiškas pyragas su trijų rūšių pienu

Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjau “Kepėjuose be stabdžių”. Ir kai tik pamačiau, kad vyksta “Meksikos virtuvės savaitė” prisiminiau apie jį. Visą savaitę delsiau, galvojau pasigaminti kokį nors karštą meksikietišką patiekalą. Bet aš nebūčiau aš, jei galų gale vis tik neiškepčiau saldaus pyrago :))) Man jis be galo patiko (matyt todėl, kad labai mėgstu kondensuotą pieną). Toks minkštas, drėgnas ir pieniškas. Skaniausias su arbata be cukraus 🙂

Pagrindui reikės:

  • 7 kiaušinių
  • 113 g minkšto sviesto
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 2,5 stiklinės miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto

Pieno masei reikės:

  • 1 skardinės sutirštinto pieno (be cukraus)
  • 1 skardinės kondensuoto pieno su cukrum
  • 1/2 stiklinės grietinėlės

Glajui reikės:

  • 2/3 stiklinės riebios grietinėlės
  • 335 – 340 g baltojo šokolado
  • žiupsnelio druskos
  • 2 v. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Elektriniu maišytuvu išplakame sviestą su cukrumi iki baltos purios masės. Toliau plakant, į sviesto masę, po vieną, sudedame trynius. Po vieno trynio įdėjimo plakame apie 30 s ir tik tada dedame kitą. Supilame vanilės ekstraktą.

Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltus, pakaitom su pienu, sudedame į trynių masę, atsargiai maišydami mentele.

Baltymus išplakame iki standžiu putų ir atsargiai įmaišome į tešlą. Iš pradžių įmaišome 1/3 masės, po to – likusią.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 25 – 30 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ataušiname formoje.

Sumaišome sutirštintą pieną, saldų kondensuotą pieną ir grietinėlę. Šakute ataušusiame pyrage padarome daug skylučių ir užpilame pieno masę. Formą uždengiame maistine plėvele ir įdedame nakčiai į šaldytuvą. Pagrindas per naktį sugers visą drėgmę.

Glaistui užviriname grietinėlę. Šokoladą sudedame į dubenį, užpilame karšta grietinėle ir paliekame 5 min. Medine mentele išmaišome iki vienalytės masės. Įberiame žiupsnelį druskos, po truputį supilame citrinų sultis.
Pyragą apliejame glaistu ir valgome 🙂

Skanaus 🙂

P.S. Kepiau iš 5 kiaušinių ir atitinkamai mažinau kitų sudedamųjų dalių kiekius. Kepiau 30 x 24 cm kepimo formoje.

4 thoughts on “Pastel tres leches – Meksikietiškas pyragas su trijų rūšių pienu

    1. Viktorija Post author

      Labai nesmagu girdėti, kad nepavyko pyragas. Taip, kiaušinių jame daug, bet pastovėjęs naktį šaldytuve, bent jau man, jis prarado kiaušinienės skonį.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.