Nuotraukos galėjo būti ir gražesnės, bet skonis mane maloniai nustebino. Šių sumuštinių idėją nusižiūrėjau žurnale “Virtuvės paslaptys” (2010 m Nr. 3). Gavosi labai kvapnūs ir tirpstantys burnoje. Puiki alternatyva įprastiems karštiems sumuštiniams. Tikrai gaminsiu dar ne kartą 🙂
- sviesto
- 6 riekelių baltos duonos skrudinimui
- 2 obuolių
- 4 v. š. grietinės
- cinamono
- perlinio cukraus (arba paprasto)
Duonos riekeles patepame sviestu. Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome tarkuotus obuolius su grietine. Gautą masę užtepame ant duonos. Apibarstome cinamonu ir perliniu cukrumi. Kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min, arba kol gražiai apskrus. Štai ir viskas 🙂
Skanaus 🙂
>Taip taip 🙂 Skanus derinukas, kai išbandžiau irgi buvo labai visi nustebinti, bet dabar laukiu dar savų obuolių, nes būtinai darysiu lengviems pavakariams ar pusryčiams 🙂
>Aš manau, savo obuolių nelauksiu. Pasigaminsiu dar kartą anksčiau 🙂