Keksiukai – vienas mano mėgstamiausių patiekalų, kai reikia kuo nors pavaišinti svečius. Lengvai pagaminami, skanūs, gražūs o ir valgyti juos patogu. Šį kartą kolegos ragavo vaisinius keksiukus su jogurtu. Gavosi minkštučiai su saldžiu skaniu įdaru. Rekomenduoju 🙂
- 300 g miltų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 3 obuoliai
- 200 g abrikosų džemo (originaliam recepte buvo apelsinų)
- 2 dideli kiaušiniai
- 200 g natūralaus jogurto
- 150 g cukraus
- 90 ml augalinio aliejaus (naudojau saulėgrąžų)
- 1 prinokęs bananas
Obuolius nulupame, sutarkuojame ir sumaišome su abrikosu džemu (man įdaro pasirodė per daug, šiek tiek liko).
Dideliame dubenyje šiek tiek paplakame kiaušinius. Įpilam jogurtą ir aliejų, suberiame cukrų ir gerai išplakame. Po truputį beriam miltus, kepimo miltelius ir druską. Plakame, kol masė taps tolygi. Bananą supjaustome smulkiais gabaliukais ir įmaišome į tešlą.
Keksiukų kepimo formą išklojame vienkartinėmis popierinėmis formelėmis. Kiekvieną formelę iki pusės pripildome tešlos. Įdedame po kupiną šaukštelį obuolių. Ant viršaus sudedame kitą pusę tešlos (turėtų gautis iš viso 16 keksiukų).
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Skanaus 🙂
>neturiu jokio dzemo, ar tiktu kokia uogiene? 🙂
>Tiktų ir uogienė, svarbu, kad nesigautų per daug skysta obuolių masė. Padėta ant tešlos ji neturi išsilieti per keksiuko plotą, kitaip abi tešlos pusės nesusijungs ir keksiukas gausis iš dviejų dalių 🙂
kepiau, labai skanus. aciu uz recepta 🙂
Į sveikatą! Džiugu, kad patiko! 🙂