Languota prijuostė: mano pradžių pradžia

O viskas prasidėjo dar vaikystėje… Man patikdavo sukinėtis virtuvėje ir padėti tėčiui gaminti valgyti. Taip, mūsų šeimoje būtent tėtis, o ne mama yra daugumos kulinarinių šedevrų autorius 🙂 Tiesą pasakius, kol gyvenau su tėvais, pati beveik negamindavau. Nors dabar atrodo, kad man visada patiko ruošti valgyti. Matyt, galvodavau, kam kankintis, jei kiti už mane tai daro daug geriau ir greičiau.

Vėliau, išsikėliau gyventi pas būsimą vyrą. Jo pagrindiniai patiekalai buvo dešrelės ir koldūnai iš pakelio, todėl pradėjau gaminti vis dažniau. Daugiausia tai būdavo paprasti patiekalai pietums, ar vakarienei. Nedraugavau su sena to buto orkaite, joje man pusė pyrago gaudavosi žalia, o kita pridegus. O patirties virtuvėje dar neužteko tam, kad sugalvočiau tą pyragą vidury kepimo apversti, todėl saldumynus kepdavau retai 🙂

Tikras gaminimo bumas prasidėjo po persikraustymo į savo butą. Nauja blizganti virtuvė, puiki elektrinė orkaitė, vestuvėms dovanoti indai. Viskas tiesiog kvietė gaminti. Būtent tuo metu, atradau daugybę kulinarinių tinklaraščių, pradėjau vis dažniau juos skaityti ir kepti, kepti, kepti… O savo tinklaraštį sugalvojau rašyti tada, kai išėjau nėštumo atostogų. Staiga atsirado tiek laisvo laiko, kad prikeptų skanėstų jau nebespėdavome valgyti 🙂 Pagalvojau, kad būtų smagu visus išbandytus receptus turėti vienoje vietoje su pastabomis ir komentarais. Maniau, kad po mažosios I. gimimo laiko nebeliks ir nustosiu rašyti tinklaraštį. Bet per tuos kelis laisvus mėnesius užsikrėčiau šia liga… Jau nebegalėjau sustoti. Dabar per dieną peržiūriu nesuskaičiuojamą kiekį lietuviškų ir užsienio “food blog’ų”. Kompiuteryje esu išsisaugojusi galybę patikusių receptų ir tikiuosi, kad mano tinklaraštis gyvuos dar ilgai. Nuotraukos gražės, tekstai ir receptai bus vis kokybiškesni ir labiau įtraukiantys 🙂 Supratau, kad dabar man jau nebeužtenka tiesiog gaminti pagal kažkieno receptą. Noriu suprasti ir techninius dalykus. Pavyzdžiui, kodėl vienuose receptuose naudojama soda, o kituose kepimo milteliai? Kodėl trapią tešlą reikia gaminti tik iš labai šalto sviesto? Ir dar daug tokių kodėl 😉 Jei Jus sudomins, bandysiu dalintis ne tik receptais, bet ir naudingais patarimais 🙂

Vos nepamiršau. Nepapasakojau koks buvo pirmas tinklaraščio receptas. Tai buvo keksiukai su mėlynėmis ir baltuoju šokoladu.


Tuo metu, man buvo keksiukų manija. Nes pagaminti juos labai lengva, o atrodo jie daug gražiau už paą ir valgyti juos daug smagiau. Tais laikais, recepto nuotrauka man buvo tiesiog įrodymas, kad tikrai jį išbandžiau. Kaip buvo lengva… Dabar, kuo daugiau fotografuoju, tuo sunkiau pačiai sau įtikti 😉 Todėl skaitau protingus straipsnius, forumus, bandau ir mokausi 🙂 Palyginkit 🙂 Prieš tai esanti nuotrauka, mano pirmoji. Toliau, šios  dienos rezultatas 🙂

10 thoughts on “Languota prijuostė: mano pradžių pradžia

  1. Sima

    >Viktorija, koks sutapimas, mano šeimoje tėtis irgi buvo skanumynų kūrėjas, labai laukdavom su sese, kada pietus ruoš jis 🙂

    Reply
  2. Laura

    >Viktorija, žinau/turiu knygų, kurios paaiškina kodėl būtent tokie, o ne kitokie produktai naudojami, būtent toks kiekis ir t.t. 🙂

    Reply
  3. Viktorija

    >Laura, kaip vadinasi knygos? Esu nusižiūrėjusi kelias angliškas, bet kol kas gaila pinigų 🙂 Galvoju, reikia pradžiai, peržiūrėti senas tarybines kulinarines enciklopedijas ir internete paieškoti informacijos 🙂

    Kotryna, ačiū 🙂 Labai smagu išgirsti kitų nuomonę 🙂

    Reply
  4. Asta

    >Nuotraukos tikrai akivaizdžiai skiriasi – šaunuolė! 🙂 Ir, beje, man taip pat pradžioje jos tebuvo įrodymas, kad aš tai padariau. Juokinga, kai dabar pagalvoji 🙂

    Linkiu ir toliau gaminti, tobulėti, stebinti save ir skaitytojus, ir gyvuoti dar ilgai ilgai ilgai! :))

    Reply
  5. Viktorija

    >Laura, ačiū už naudingą informaciją. Sunku dabar bus apsispręsti, kurios noriu 🙂 Tikriausiai, visų 😀

    Asta, ačiū už gražius žodžius 🙂 Man visada labai smagu skaityti Tavo nuoširdžius ir dvelkiančius optimizmu įrašus ir komentarus 🙂

    O dėl nuotraukų, tai aš Jurgos iš http://savaitgaliorendezvous.blogspot.com/ patarimu, pradėjau lankytis SM forume pradedantiesiems fotografams. Ten tikrai daug naudingos info. Be to, suprantantys žmonės dalina patarimus. Junkis, jaukinsim naujus fotoaparatus kartu 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.