Bandelės su avižiniais dribsniais ir vyšniomis

Jau seniai negaminau specialiai svetainės “52 skanios savaitės” paskelbtomis temomis. Bet šią savaitę, naršant internete, akys užkliuvo už šių bandelių. Pagalvojau, reikia išbandyti. Jei jos skanios, verta dažniau ruošti būtent tokia mielinę tešlą, juk avižiniai dribsniai sveikiau už miltus 🙂 Gaminti iš šios tešlos buvo smagu. Pradžioje atrodė, kad per mažai miltų, bet iškilusi tešla prie rankų nebelipo. Bandelės gavosi labai minkštos, o avižinių dribsnių visiškai nesijautė. Rekomenduoju smaližiams, kurie nori bent šiek tiek sveikiau maitintis 🙂

Dvylikai bandelių reikės:

  • 1/2 puodelio pieno
  • 1/4 puodelio šilto vandens
  • 1/8 puodelio cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 1/8 puodelio saulėgrąžų aliejaus
  • 7 g (vieno pakelio) sausų mielių
  • 1 ir 3/4 puodelio miltų
  • 1/2 + 1/8 puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių
  • vyšnių arba kitokios mėgstamos uogienės

Dideliame dubenyje sumaišome šiltą vandenį, arbatinį šaukštelį cukraus ir mieles. Maišome kol mielės ištirpsta. Paliekame pastovėti 10 – 15 minučių, arba tol, kol masė pradeda burbuliuoti.

Prikaistuvyje sumaišome pieną, aliejų, likusį cukrų ir druską. Užkaičiame, bet ne užviriname. Maišome, kol cukrus ištirpsta. Supilame gautą masę į dubenį su mielėmis. Įmaišome avižinius dribsnius ir pusę miltų. Po truputį beriame likusius miltus ir minkome tešlą tol, kol jį nesušoka į kamuoliuką (gauta tešla dar šiek tiek limpa prie rankų, bet po kildinimo nustoja).

Padarome iš tešlos kamuoliuką, padedame jį į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame maistine plėvele ir paliekame per naktį šaldytuve (galima kildinti ir paprastai, bet man labai patiko ryte valgyti ką tik iškeptas bandeles). Pabarstome stalą miltais, iš tešlos iškočiojame apie 1/2 cm storio stačiakampį, aptepame jį uogiene (man užteko keturių su kaupu šaukštų). Suvyniojame tešlą į ritinėlį ir supjaustome į dvylika dalių.

Keksiukų kepimo formą ištepame aliejumi, į kiekvieną formelę padedame po bandelę. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pusvalandžiui kilti. Kepame 15 –20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Galime papuošti kondensuotu pienu, bet skanu ir be jo 🙂

Skanaus 🙂

7 thoughts on “Bandelės su avižiniais dribsniais ir vyšniomis

  1. Medeja

    >Man viskas su vyšniomis arba vyšnių uogiene yra nepaprastai skanu. O avižiniai dribsniai labai puikiai dera su visokiom uogytėm.

    Reply
  2. Ineta

    >Man mieliniai kepiniai arčiausiai širdies… jie visad tokie skanūs ir jaukūs gaunas:) O tavosios bandelės išties puikios:)

    Reply
  3. Viktorija

    >Medeja, aš ir man vyšnių uogienė mėgstamiausia 🙂

    Ineta, ačiū 🙂 Ir aš mėgstu mielines bandeles, bet anksčiau retai jas kepdavau. Nes reikalaudavo daug laiko. Dabar atradau kildinimą per naktį šaldytuve, todėl manau kepsiu dažniau 🙂

    Reply
  4. Asta

    >Kokios gražuolės 🙂 Mielinės tešlos su avižiniais dribsniais dar neteko bandyti, bet, manau, turėtų būti skanu. O vaizdas nuotraukose šį manymą tik patvirtina 🙂

    Reply
  5. Viktorija

    >Asta, ačiū 🙂 Avižiniai dribsniai jose nesijaučia. Užtat galima save raminti, kad valgai sveikesnį maistą 😉

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Hmm… Geras klausimas… Sprendžiant iš to, kad šaltinyje kiaušinis irgi nurodytas tik prie produktų, o ne gaminimo eigoje, jo čia nereikia. Ištryniau. Gaila, kad seniai kepiau, jau tiksliai neprisimenu 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.