Iš mano keptų keksiukų, patys skaniausi 🙂
300 g kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
125 g sviesto
200 g cukraus
1 šaukštelis migdolų esencijos
2 kiaušiniai
125 ml pieno
200 g šaldytų arba šviežių vyšnių be kauliukų
75 g kapotų migdolų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Suplakite sviestą, cukrų ir migdolų esenciją iki grietinės tirštumo masės. Sudėkite po vieną kiaušinius, kaskart suplakdami. Kiek sumažinę plaktuvo greitį palaipsniui sudėkite miltus, kepimo miltelius ir supilkite pieną. Įmaišykite vyšnias ir migdolus. Supilkite mišinį į formeles. Jei vyšnios rūgščios, apibarstykite bandeles cukrumi (~ 50 g). Kepkite apie 20 min.
Skanaus 🙂
Receptas iš “Aktėjos” receptų knygos “Paragauk. Tiesiog puikus receptai. Bandelės”.
>Va va, aš kaip tyčia, na gi tikrai – kaip tyčia – turiu kameroj užsilikusių šaldytų vyšnaičių… dar nuo Valentino dienos 🙂 Keksiukai atrodo skaniai. Reikės tas vyšnaites sudoroti 🙂
>Būtinai išbandyk, tikrai skanūs ir lengvai pagaminai keksiukai 🙂