Imbieriniai sausainiai

Šiuos sausainius kepu kiekvienais metais prieš Kalėdas 🙂 Sausainiai gaunasi ploni, traškūs, kvapnūs ir labai skanūs. Labai smagu, kad jie pripildo visus namus Kalėdų kvapais 🙂

 

 sausainiai2
Sausainiams reikės:

  • 425 g sviesto
  • 425 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 2 v. š. vandens
  • 2 a. š. cukraus
  • 2 a. š. cinamono
  • 1 a. š. malto imbiero
  • 1 a. š. maltų gvazdikėlių
  • 1 a. š. kvapiųjų pipirų
  • 2 v. š. grietinės
  • 1 kg miltų
  • 4 a. š. kepimo miltelių (nubrauktų)

Mažame prikaistuvyje užkaičiame vandenį su dviem šaukšteliais cukraus ir prieskoniais. Išmaišome ir paliekame atvėsti.

Sviestą išsukame su likusiu cukrumi. Įmaišome kiaušinį. Supilame prieskonių sirupą. Įmaišome grietinę. Pabaigoje suberiame kepimo miltelius ir miltus. Gerai išminkome.

Padaliname tešlą į dvi dalis, kiekvieną suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve per naktį.

Kitą dieną plonai iškočiojame tešlą, formelių pagalba suformuojame sausainius ir kepame iki 225 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7 – 8 min.

Skanaus 🙂

12 thoughts on “Imbieriniai sausainiai

  1. Žygimantas

    >Pabandžiau iškept, nedėjau gvazdikėlių, nes nenorėjau malt dėl poros šaukštelių. Gavos visai neblogai, bet 4 šaukšteliai kepimo miltelių pasirodė labaaaai per daug. 🙂 Jie man ten kilinėjo, sproginėjo, žodžiu, nauji metai orkaitėje 😀

    Reply
  2. Juste

    >Mmmmm… sitie sausainiai labai skanus buvo. Ir siaip viskas cia labai skanu, reiks kada pamegint pasigamint 😀

    Reply
  3. Viktorija

    >Žygi, eilinį kartą kepiau šiuos sausainius ir pagalvojau, gal tu dėjai šaukštelius su kaupu? Reikėtų be jo 🙂

    Reply
  4. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Imbieriniai Kalėdiniai namukai

  5. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Iš karto du imbierinių sausainių receptai

  6. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Ir vėl imbieriniai sausainiai

  7. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Kalėdinis imbierinis namukas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.