Originalus receptas buvo su gervuogėm, bet jų parduotuvėje neradau. Vis tiek gavosi labai skanus, drėgnas, šokoladinis keksas 🙂
- 230 g sviesto
- 2 puodeliai cukraus
- 5 dideli kiaušiniai
- 2 a. š. vanilės ekstrakto
- 400 g miltų
- 6 v. š. kakavos miltelių
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 puodelis pieno
- 1,5 puodelio vyšnių
- 100 g susmulkinto juodojo šokolado
25 cm skersmens apvalią kekso kepimo formą patepti sviestu ir pabarstyti miltais.
Išplakti kiaušinius ir sumaišyti su vanile. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi. Kiaušinius po truputį nenustojant plakti supilti į sviesto masę. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais. Per kelis kartus maišant nedideliu greičiu į tešlą įmaišyti miltus ir pieną, pradedant ir baigiant miltais.
Atsargiai įmaišyti uogas ir smulkintą šokoladą.
Tešlą sukrėsti į paruoštą formą ir kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą ir 20 minučių ar kol iškeps. 15 minučių keksą aušinti formoje, tuomet išimti ir ataušinti ant grotelių. Skanaus!