Keksiukai su baltuoju šokoladu ir mėlynėmis

Persikeliant į “Receptų medį” pasimetė pora pirmų įrašų. Dar neišsiaiškinau, kodėl taip atsitiko, užtat, vieno recepto skaitytojai jau pasigedo. Malonu, reiškia skanūs buvo keksiukai 🙂 Taigi, nedaugžodžiavus, keliu receptą iš naujo 🙂

 




Keksiukams reikės:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 150 g baltojo šokolado
  • 200 ml pieno
  • 2 didelių kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 90 g minkšto sviesto
  • 250 g šviežių arba šaldytų mėlynių

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Yra keli būdai, kaip galima kepti keksiukus:

  • jei kepate metalinėje formoje, sutepkite ją sviestu arba išklokite vienkartinėmis popierinėmis formelėmis
  • jei kepate silikoninėje, niekuo tepti nereikia
  • jei kepate tik popierinėse formelėse, naudokite trigubas, nes kitaip jos nelaikys formos

Ištirpiname baltąjį šokoladą kartu su pienu. Suplakame kiaušinius, cukrų, vanilę, sviestą ir ištirpinto šokolado mišinį iki vienalytės masės. Palaipsniui įplakame miltus ir kepimo miltelius, kol masė tampa vientisa.

Jei naudojame šviežias mėlynes, įmaišome jas į tešlą. Jei naudojame šaldytas, įpilame į formelę šaukštą tešlos, užbarstome mėlynių, supilame likusią tešlą (taip darome tam, kad atitirpintų mėlynių sultys nenudažytų tešlos).

Supilame mišinį į formeles (taip, kad tešla užimtų maždaug 2/3 formelės).

Kepame kol gražiai pakils, apie 20 minučių. Atvėsiname ant grotelių.

Skanaus 🙂

Receptas iš knygos “Paragauk. Tiesiog puikūs receptai. Bandelės”.

13 thoughts on “Keksiukai su baltuoju šokoladu ir mėlynėmis

  1. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Languota prijuostė: mano pradžių pradžia

  2. butkucius

    Puikus receptas, dviese gaminat viskas labai greitai ir lengvai gavosi!!! mano mylimiausi keksiukai!!! labai dekoju uz recepta! 🙂

    Reply
  3. Marius

    Sveiki,

    Vietoj mėlynių dėjau šaldytas braškes – jų dėti ant dugno nederėtų, keksiukas pridega toje vietoje.

    Norėčiau papildyti, kad man asmeniškai reikėjo dėti į dvigubas ar trigubas popierines formeles, nes formelės išsiskėsdavo ir jau orkaitėje tešla išbėgdavo.

    Išeiga apie 20 keksiukų.

    Skonis dieviškas 🙂

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Mariau, džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Aš keksiukus visą laiką kepu keksiukų kepimo formoje, išklotoje popierėliais. Taip ir gražu ir valgyti patogiau 🙂 Jei kepate be formos, tai tikrai, reiktų naudoti trigubas popierines formeles, kitaip jos nelaiko formos 🙂

      Reply
      1. Marius

        Su kepimo forma gavosi IDEALŪS 🙂 patarimas – nenaudoti mėlynių džemo, jis išgaruoja 🙂 Bandysiu kepti su persikais 🙂

        Ačiū už nuostabių keksiukų nuostabų receptą!

        Reply
    1. Viktorija Post author

      Ačiū už pastebėjimą, šis receptas buvo paimtas iš knygos. Pataisiau. Matyt, kai antrą kartą kėliau receptą, pamiršau parašyti 🙂

      Reply
  4. Inga

    Keksiukai buvo nuostabus , tik patariu meliniu nedeti ant paties dugno kitaip gausis skyles , jei darote popierinese formelese tai patariu imti trigubines beje gavosi nedgi 26 keksiukai . Sitie yra skaniausi kokius as esu ragavusi

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais ir patarimais! Džiugu, kad rkeksiukai patiko 🙂 Papildžiau receptą, gal ne visi komentarus skaitys 🙂

      Reply

Leave a Reply to Jolanta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.