Knygoje “Kulinarijos enciklopedija” nusižiūrėjau šio kekso receptą. Visų pirmą, jis patraukė mano žvilgsnį savo išvaizda. Nuotraukoje jis atrodė lygiai padalintas į keturis sluoksnius, kurie visi buvo skirtingos spalvos. Atrodė labai gražiai 🙂 Man kepant, sluoksniai kažkodėl susimaišė… Gal reikėjo kiekvieną sluoksnį šiek tiek pakepti atskirai? Bet kuriuo atveju, keksas gavosi labai skanus. Verta terliotis ir ieškoti visų sudedamųjų dalių. Tikrai sulauksit antro dublio, kur pabandysiu vis dėlto išgauti norimą išvaizdą 🙂
- 250 g sviesto
- 210 g cukraus
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 4 kiaušinių
- 125 g miltų
- 125 g krakmolo
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 v. š. romo
- 50 g maltų migdolų
- 1-2 a. š. apelsinų likerio (naudojau citrinų likerį)
- 25 g tarkuoto šokolado
- 1/2 a. š. kakavos
- 1 v. š. pieno
- 50 g maltų lazdyno riešutų
- žiupsnelio cinamono
- 30 g apelsinų cukatų (naudojau džiovintus abrikosus)
- 1/2 apelsino nutarkuotos žievelės
- 1 v. š. konjako
Ištirpiname sviestą, suberiame į jį 200 g cukraus, vanilinį cukrų, druską ir įmušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome. Toliau beriame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Įpilame šaukštą romo, išmaišome iki vienalytės masės.
Tešlą padaliname į keturias dalis.
Į pirmąją įmaišome maltus migdolus ir apelsinų likerį.
Į antrąją – tarkuotą šokoladą, kakavą, likusius 10 g cukraus ir pieną.
Į trečiąją tešlos dalį suberiame maltus lazdyno riešutus, cinamoną ir supilame likusi romą.
Į paskutiniąją tešlos dalį įmaišome cukatus, tarkuotą apelsino žievelę ir konjaką.
Kekso formą išklojame kepimo popieriumi ir vieną ant kitos sudedame visas keturias tešlos dalis.
Keksą 70 min kepame orkaitėje įkaitintoje iki 175 laipsnių. Ataušusį keksą pabarstome cukraus pudra.
Skanaus 🙂