Pupelių užtepėlė

Įvairiuose užsienio kulinariniuose tinklaraščiuose vis matydavau pupelių užtepėles, sudomindavo jos mane, bet niekaip neprisiruošdavau paragauti. Neseniai pasitaikė gera proga – vyro gimtadienis. Prigaminau visokių užkandžių, bet deja tik ši užtepėlė liko nufotografuota. Likusias (avokadų ir rikotos su džiovintais pomidorais) gaminau jau svečiams susirinkus, todėl nusprendžiau jų neerzinti :))) Dar kepiau brie sūrį su migdolais ir rozmarinu, nuostabus skonis! Reikia susigalvoti progą ir pagaminti viską dar kartą. Aišku, dar reiktų nepamiršti nufotografuoti 🙂

Pupelių užtepėlė man patiko savo lengvumu (ir pagaminimo ir riebumo prasme). Daugiausia skonio jai davė čili padažas, pačios pupelės tik kūną ir tekstūrą. Valgėm ją su duonos lazdelėmis, o likučius ryte suvalgiau tiesiog su riekele duonos ir arbatos puodeliu. Buvo labai skanu! 🙂

p_uztepele1

Dubenėliui užtepėlės (~400ml) reikės:

  • ~ 400 ml virtų baltųjų pupelių (aš viriau pati, bet galima naudoti ir iš skardinės)
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. sezamo aliejaus
  • 2 a. š. sojos padažo
  • 2 v. š. saldaus čili padažo
  • 1 česnako skiltelės
  • 1/2 a. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1/4 stiklinės (60 ml) vandens
  • 1 v. š. citrinos arba laimo sulčių

Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite visus produktus iki vientisos masės. Vanduo reikalingas tam, kad masė būtų glotnesnė. Jei naudosite pupeles iš skardinės, galite pabandyti sutrinti su visu skysčiu. Jei bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens.

Štai ir viskas! Skanaus 🙂

Adaptuota pagal “White on Rice Couple”.

3 thoughts on “Pupelių užtepėlė

  1. Milda

    Labai skani, dabar doroju su trapučiais 🙂 Tik saldaus čili padažo neturėjau, todėl įdėjau čili miltelių ir agavų sirupo šaukštelį 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *