Beveik norvegiška ruginė duona

Labai gaila, bet jau šiandien reikėjo grąžinti duonkepę 🙁 Dar liko keli receptai, kuriais su jumis nepasidalinau. Vienas iš jų – ruginė duona. Ją kepiau paskutinę dieną. Labai norėjau išbandyti, bet neturėjau nei raugo, nei salyklo, todėl internete ieškojau kuo paprastesnio recepto. Vieną radau čia. Neturėjau rupių miltų, todėl nusprendžiau kiek paimprovizuoti ir pridėjau moliūgų ir saulėgrąžų sėklų. Tešla gavosi kiek skystoka ir duona mažumėle sukrito, bet duonos skoniui tai neatsiliepė. Gavosi tikrai puiki, sodraus skonio ruginė duona. Jei turėčiau savo duonkepę, kepčiau dar ir dar 🙂

Vienam kepaliukui (~750 g) reikės:

  • 1 puodelio vandens
  • 1/3 puodelio melasos
  • 35 g sviesto
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1/4 puodelio saulėgrąžų sėklų
  • 1/4 puodelio moliūgų sėklų
  • 1 ir 2/3 puodelio ruginių miltų (manau, jei būtų 2 puodeliai, duona nesukristų)
  • 1 ir 2/3 puodelio kvietinių miltų
  • 2 a. š. sausų mielių

Saulėgrąžų ir moliūgų sėklas apkepiname sausoje keptuvėje.

Sudedame visus produktus į duonkepe ta tvarka, kuri nurodyta recepte. Nustatome kepaliuko dydį ir norimo apskrudimo laipsnį (naudojau patį šviesiausią) ir kepame kepimo programa, skirta baltai duonai (nežinau, gal geriau būtų kokia kita, bet paskaičiusi aprašymą, tinkamesnės neradau).

Valgome dar šiltą su sviestu ir puodeliu arbatos.

Skanaus 🙂

9 thoughts on “Beveik norvegiška ruginė duona

  1. Viktorija

    >Sužavėjo 🙂 Tik dar niekur nemačiau pirkti būtent "Electrolux" duonkepės. Ir šiaip, esu toks žmogus, kuris labai ilgai mąsto ir dvejoja, kol ką nors nusiperka 🙂

    Reply
  2. Viktorija

    >Indre, aš kažkaip irgi apie ruginę duoną pamiršau, bet paskutinę dieną šiaip ne taip spėjau išsikepti 🙂

    Ilona, puiki idėja, turėjo gautis dar geriau nei man 🙂

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Melasą galima nusipirkti ekologiškų prekių parduotuvėje, arba keisti medumi. Bet su medumi duona nebus tokios tamsios spalvos, nes melasa stipriai nudažo tešlą.

      Reply

Leave a Reply to S Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.