Bavariška duona

Šiais laikais taip sunku surasti paprasčiausius produktus be visokių E. Pavyzdžiui duona. Paskutiniu metu, bent jau ruginės galima nusipirkti ekologiškos. O baltos, buitiškai šnekant bulkos, nei su žiburiu nerasi… Vien dėl to, verta pirkti duonkepę ir keptis ją namie. Šiandien būtent tokios saldžios duonos receptas.

Vienam kepaliukui (~ 750 g) reikės:

  • 3/4 puodelio pieno
  • 1/4 puodelio vandens
  • 25 g sviesto
  • 1 v. š. brendžio
  • 3 puodelių miltų
  • 2 v. š. cukraus
  • 3/4 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. malto muskato riešuto
  • 1/4 a. š. malto kardamono
  • 1 a. š. sausų mielių
  • 1/2 puodelio razinų

Sudedame visus produktus į duonkepe ta tvarka, kuri nurodyta recepte. Nustatome kepaliuko dydį ir norimo apskrudimo laipsnį (naudojau patį šviesiausią) ir kepame kepimo programa, skirta baltai duonai.

Gaunasi puiki saldi duona, su lengvu prieskonių aromatu.

Skanaus 🙂

Receptas adaptuotas iš čia.

4 thoughts on “Bavariška duona

  1. Egle

    >Netiesa, kvietinių duonų be E (t.y. maisto priedų) – nors vežimu vežk. Regis kiekviena gamykla turi BENT po vieną gaminį. Turiu omeny kvietinę duoną ir batoną, kuris arba turi ekologiškos produkcijos ženkliuką arba akivaizdžiai yra be E.

    Toli payzdžių ieškot nereikia. Štai, kad ir 'Vilniaus duona':
    http://www.vilniausduona.lt/lt/smetoniskas_batonas_trad

    O dar paprasčiau pažiūrėti štai čia:
    http://sveikasvaikas.lt/spring/productList?execution=e3s2

    Pilna kvietinių duonų be E. Reikia tik skaityt etiketes ;)) Bet vistiek tikiu, kad namie kepta pati skabnausia 🙂

    Reply
  2. Viktorija

    >Pasirodo, blogai ieškau :))) Ačiū Egle už informaciją. Dabar galėsiu ramia sąžine kvietinę duoną valgyti 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.