Niekaip negaliu suprasti, kodėl žmonės kaip pamišę, gamindami sriubą, beveik visą laiką naudoja sultinio kubelius…lyg tai koks slaptas ingridientas, be kurio sriuba nepavyks, bus neskani ir panašiai :). Taigi, startuoja akcija – „NE sultinio kubeliui“ :), pažadu, kad visos čia pristatytos sriubos bus šiek tiek natūralesnės :).
- 350 – 400 g pievagrybių (turėjau 385 g :))
- svogūnas
- 100 g sviesto
- 200 g grietinėlės (naudojau 35% riebumo, bet tiks ir mažiau riebi)
- 7 v. š. miltų (nuo jų priklauso sriubos tirštumas)
- 1.5 l karšto vandens
- aliejaus kepimui
- juodųjų pipirų
- druskos
Smulkiai supjaustytą svogūną apkepti ir į tą pačią keptuvę sudėti skiltelėmis supjaustytus pievagrybius, pabarstyti druska ir pipirais, pakepti dar 5 – 10 minučių.
Puode ištirpinti sviestą, nuimti puodą nuo ugnies ir po šaukštą berti miltus, kas kartą gerai išmaišant. Mažomis porcijomis pilti vandenį ir maišyti masę tol, kol vėl bus vientisa, sudėti pievagrybius ir pavirti 5 minutes, supilti grietinėlę ir dar pakaitinti. Jeigu trūksta prieskonių, įdėti dar druskos ir pipirų.
Sriubą sutrinti ir valgyti karštą :). Galima pagardinti kubeliais pjaustytu pelėsiniu sūriu :). Skanaus ;).
>Slaptas ingridientas, žinoma, yra. Girdėjau žmones jį natrio glutamatu vadinant. /me susiraukia.
Iniciatyva sveikintina ir stipriai palaikoma.
>Kubelių niekada nepirkom, jau geriau pačiam sultinio daug išsivirt ir užsišaldyt arba pilt vandens, tik tada reikia daugiau prieskonių pagardinimui.
Tokią sriubą esu virus savo vyriškiui, tik su vištienos sultiniu, o antrą kartą dėjau bulvių, jos suteikė tirštumo ir sakė, kad buvo netgi skaniau
>Mano trintuvas niekad nesutrina sriubos, kad ji būtų kaip kreminė, o aš tokias labai mėgstu.. O tavoji labai skani turbūt 😉
>Insolente, ačiū už palaikymą :). Tavo tiesa dėl natrio glutamato…
Forelle, reikės būtinai ir man su bulvėm pabandyti :). O mano virti sultiniai nesulaukia šaldymo, spėju dar šiltus suvalgyti.
Karolina, man trintuvas – tikras pagalbininkas virtuvėje :), naudoju pakankamai dažnai :), kai reikia sriubą sutrint ar riešutus – iki miltų :).
>Marija, sultinius užšaldymui verdu specialiai 🙂 Dažniausiai savaitgalį išverdu didžiausią puodą, kad būtų ir tam kartui, ir šaldymui, nes žinau, jog darbo dienomis tiek laiko neturėsiu. Kitą savaitę dažnai būna viskas iš pradžių. Arba greičiausiai išvirt daržovių sultinį, tokė naudoju rizotams gaminti, nes čia jau vandeniu nepakeisi
>Aš ekologišką sultinį perku, ne kubeliais, o miltukais, nepresuotą. 150g kainuoja apie 15 litų, bet ir skonis kitokis, ir kvapas. Ir, žinoma, be jokios chemijos 🙂 Bet.. Žinoma, vis tiek teikiu pirmenybę sultiniams, ruoštiems namuose, tokių nieks pakeisti negali 🙂
Puiki akcija, beje!
>Forelle, kol kas turiu laiko ir darbo dienomis, tai galiu sau leist prie puodų ilgiau pastovėt :), bet gal reik pratintis laiką taupyt ir šaldyti sultinį :).
Žalia Varna, siūlė man ir Viktorija ekologiško sultinio, bet vis dar teikiu pirmenybę paprastam vandeniui ar namie virtam sultiniui :). Džiugu, kad akcija patiko, šiandien dar vienos sriubytės receptu pasidalinau :).