Varškės ir morkų apkepas

Kai vasaros pradžioje, “52 savaitės” paskelbė temą “Vaikystės skonis” užsidegiau sudalyvauti ir pasigaminti apkepą, kuris iš vaikystėje valgytų patiekalų, įsiminė labiausiai (keista, ne koks desertas, o apkepas…). Tą kartą ilgai ieškojau recepto, pagaliau paskutinę dieną radau. Kepiau vėlai vakare ir tikėjausi spėti sudalyvauti projekte. Bet apkepas gavosi visiškai nevykęs… Labai nusivyliau ir ilgą laiką nedrįsau jo kartoti, bet prieš kelias dienas ryžausi jį pakoreguoti ir išsikepti. Dideliam mano džiaugsmui, apkepas gavosi minkštas, purus ir labai skanus. Valio! 🙂

Keturioms porcijoms reikės:

  • 400 g varškės
  • 150 g morkų
  • 4 kiaušinių
  • 75 g sviesto
  • 3 v. š. cukraus
  • 4 v. š. manų kruopų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • džiūvėsėlių ir sviesto formai patepti

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Sudedame pertrintą per sietelį varškę. Supilame išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišome. Morkas sutarkuojame smulkia bulvių tarka (kaip bulviniams blynams). Įmaišome jas į varškės masę. Suberiame manus ir kepimo miltelius.

Kepimo formą (aš naudojau keturias mažas) patepame sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais. Iškrečiame ir išlyginame tešlą.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį (jei kepam vienoje didėlėje formoje, tai ilgiau ~ 45 min).

Skanaus 🙂

16 thoughts on “Varškės ir morkų apkepas

  1. Indrė

    >Kaip matau morkos reikalo nesugadino. Aš seniai valgiau skanų apkepą. Kartais atrodo net mokyklos valgyklos maisto truutį pasiilgstu :> ten masinės gaminybos ir atidirbimo toks derinys – visad skonis toms virėjoms toks pat gaudavosi… Ir kaip joms tai pavykdavo? 😀

    Reply
  2. Viktorija

    >Indre, na ir greitas komentaras 🙂 Morkos reikalo tikrai nesugadino, o pridavė tokio malonaus saldumo.
    Iš mokyklos maisto, pasiilgstu tik picų :))) Nors jos būdavo tik su dešra ir sūrių, bet tešlos skanumas ir minkštumas nepamirštamas 🙂

    Reply
  3. Rima

    >kaip skanuuuuuu , mmm.. va dabar valgau ir rašau, niam niam niam.. tik aš paimprovizavau truputį 🙂 dėjau cinamono ir vanilinio cukraus, o kadangi esu beprotiška smalyžė, tai valgau apkepą su kondensuotu pienu, nu nerealu , mmmmm……
    ačiū už receptą 😉

    Reply
  4. Vilma

    Ar čia TAS? 🙂 Aš vis laukiu laukiu, kada įdėsi prizininkę lazaniją ir paskui prisiminiau, kad minėjai, jog ji gimė iš Tavo anksčiau kepto varškės ir morkų apkepo 🙂 Pagalvojau pabandysiu susirasti 🙂

    Reply
  5. Viktorija Post author

    Taip, čia TAS 🙂 Tik lazanija dar buvo paskaninta džiovintomis spanguolėmis ir migdolų drožlėmis. Per tą renginį buvau be fotoaparato ir vis pamirštu Jurgai parašyti, gal ji turės nuotraukų. Nes be nuotraukų kažkaip nesinori rašyti 🙂

    Reply
  6. Vilma

    Kepiau kepiau kepiau!!! Super duper, tikrai labai skanus! Visa šeima labai teigiamai įvertino 🙂
    Klausimas, čia rašai, kad reikia 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, tuo tarpu konkursiniame recepte – 1 valgomo šaukšto. Kaip iš tikro?

    Reply
  7. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » “Sužibėk virtuvėje” ir desertinė lazanija

    1. Elinga

      Didelių dideliausi sveikinimai už laimėtą orkaitę!!
      Visai netyčia, ieškodama ką pagaminti iš varškės (kurios kalnai guli šaldytuve), atradau ir Tavo laimikį!!
      Pagaminsiu aš rytoj varškės ir morkų apkepą!!

      Reply
  8. Pingback: Morkų ir varškės apkepas | Septyni virtieniai

  9. Pingback: Varškės ir morkų apkepas | Family kitchen Family kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.