Artėjantis ilgas savaitgalis ir įsibėgėjantis braškių sezonas – puiki proga palepinti save ir namiškius gardžiais pusryčiais. Jau kuris laikas, mūsų šeimynoje mėgiamiausi yra šie jogurtiniai blyneliai su bananais (ar reikėtų vadinti sklindžiai?). Bet šį kartą, norėjosi plonesnių, lengvesnių, bet minkštų blynų, todėl pabandžiau į lietinių tešlą įpilti jogurto. Rezultatas pranoko lūkesčius, todėl skubu dalintis su Jumis 🙂 Lietiniai gavosi ploni, minkšti su mažomis skylutėmis. Su braškėmis ir kondensuotų pienu, tiesiog svajonių pusryčiai 😉
Dviem-trim porcijoms reikės:
- 250 g natūralaus jogurto
- 1/2 puodelio pieno
- 3/4 puodelio miltų
- 2 kiaušinių
- 2 v. š. cukraus
- 1/2 a. š. vanilinio cukraus
- 1/2 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 3 v. š. aliejaus
Išplakame jogurtą su kiaušiniais. Įmaišome cukrų, vanilinį cukrų, druską ir sodą. Po truputį beriame miltus, gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Supilame pieną, išmaišome ir paliekame pastovėti 10 minučių. Įpilame į tešlą aliejų, išmaišome.
Keptuvę įkaitiname ant vidutinės ugnies. Pilame tešlą į keptuvę taip, kad pasiskirstytų per visą jos plotą. Kai blynas pasidengia burbuliukais, apverčiame ir dar minutę pakepame kitą blyno pusę.
>Tobuli pusryčiai
>Taip… Jau vėl jų užsinorėjau 🙂
>Niam niam;)) Tikrai tobuli pusryčiai:)
>kokie grazuoliai! savaitgalio pusryciams idealus!
>Ačiū, merginos 🙂 Tikrai, labai skanu buvo. Per šias dienas spėjau dar kartą išsikepti 🙂
Labai nerealiai atrodo, reiks išmėginti 🙂 Beje, pačioj pradžioje teksto radau gramatinę klaidą: ne „skilutės“, o „skylutės“ 😉
Ačiū, pataisiau 🙂 Džiaugčiausi, jei visi taip įdėmiai skaitytų mano įrašus 🙂
Na va, išmėginau. Skonis ne kaip blynų, o kaip kiaušinienės 🙁
Keista, juk kiaušinių čia ne tiek ir daug, aš dažnai su tokiu kiekiu kepu. Spėju, kad tai buvo ne kiaušinių, o sodos skonis. Jos reikėtų berti 1/2 a. š. be kaupo. Kai sodos yra daugiau negu gali sureaguoti su rūgštimi (šiuo atveju jogurtu) lieka nemalonus sierą primenantis skonis 🙁