Bananų duona, kepta duonkepėje

Liko mažiau negu savaitė ir turėsiu grąžinti duonkepę. Todėl kepu, vaišinu, vėl kepu, bet į blogą rašyti nespėju. Norisi tiek daug visko išbandyti. Šį kartą kepiau bananų duoną. Jei net mano vyras pasakė, kad vykęs kepinys, reiškia tikrai kažkas tokio 🙂 Man labai patiko. Kvapnus, bananinis, minkštas vidus, saldumo tiek kiek reikia. Galima valgyti kaip pyragą, bet man skaniausia buvo valgyti dar šiltą su sviestu ir gabaliuku kaimiško varškės sūrio 🙂

Duonos receptas be mielių, todėl ją labai lengvai galima išsikepti ir tiesiog orkaitėje. Bet manau, kad dėl duonkepės plutelė gavosi traški, o vidus minkštas (man kol kas visos duonos, keptos duonkepėje tokios gavosi).

Pusės kilogramo kepaliukui reikės:

  • 2 puodelių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 a. š. sodos
  • 3/4 puodelio cukraus
  • 3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 2 bananų

Bananus nulupame ir perpjauname pusiau išilgai. Visus produktus sudedame į duonkepę tą eilės tvarka, kuri nurodyta recepte.

Įjungiame tešlos maišymo programą 10 – 15 min (pasitikrinkit, ar tešla tikrai gerai išsimaišė. Mano tešla iš viršaus atrodė gerai, bet apačioje liko sausų miltų sluoksnis, todėl kai išėmiau duoną, apatinis sluoksnis tiesiog nubyrėjo).

Kai tešla išsimaišo, įjungiame kepimo programą (be kildinimo) apie 50 min. Nepamirškit dantų krapštuku pasitikrinti, ar duona tikrai iškepusi.

P. S. Jei duonkepės neturit, reikia visus produktus sumaišyti elektriniu maišytuvu ir kepti kekso formoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Receptas iš čia. Skanaus 🙂

9 thoughts on “Bananų duona, kepta duonkepėje

  1. Jurga

    >Hmm… kaip tau puikiai iškyla. O man sukrenta. Ir taip visus tris kartus 🙁 Jau nebežinau, ko griebtis. Skaičiau apie galimas priežastis, bet nežinau… atrodo, kad darau viską kaip parašyta ir dedu tiek, kiek parašyta.

    Reply
  2. Viktorija

    >Jurga, šita duona be mielių, manau todėl iškilo be problemų. Kitos duonos, kurias kepiau ilgosiomis programomis (~ 3,5 val) irgi iškilo kuo puikiausiai. Bet jau du kartus bandžiau kepti trumpa programa ( 8 – "Pyragas" ) ir nieko nesigavo 🙁 Kokiomis programomis tu kepei? Gal mielės blogos?

    Reply
  3. Reda

    >O as kepiau ir balta,ir juoda,ir saldzia duona-viskas puiku.Siandien kepiau bananine.Gavosi -puikiai.Kepiau duonkepeje.

    Reply
  4. vi

    labai skani duonele 😉 sveiciam kartu su sunumi, kazin ar vyrui liks ;))) manau, cia ivairus priedai turetu tikti, pvz obuoliai + bananai, su smulkintais migdolais ar pan.

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Labai džiaugiuosi, kad patiko duonelė! Jei vyrui neliks, teks antrą kartą kepti 😉 O su smulkintais migdolais, arba graikiniai riešutais ji turėtų gautis dar skanesnė 🙂

      Reply
  5. simona

    turiu pasakyt, kad atsiliepimu siaip nepalikineju, bet si karta negaliu nepasidziaugti ir nepadekoti. Turiu duonkepe ir kiek teko bandyti saldziu, bananisku angliskus receptu, niekada nesigaudavo, neiskepdavo vidurys, ar neiskildavo. Bet si syki nuostabus, graziai pakiles o butas taip skaniai kvepejo! Puiki savaites pradzia,o ir vyras kaip vaikas patenkintas. Mes gardziavomes karstu pyragu su ledais. Yuumy. Dekui.

    Reply
  6. Loreta

    Tobula duonelė- pyragėlis 🙂 Dukros favoritas. Prašo iškepti dar, kol kepaliukas nesibaigęs būna. Ačiū už pasidalinimą tokiu gėriu 😉

    Reply

Leave a Reply to Loreta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.