Apsėdimas duonkepe tęsiasi. Naršau internete skersai ir išilgai, bandau atrasti įdomius duonos receptus. Vienas iš atrastų, išbandytų ir puikiai įvertintų – sūrio duona. Joje gan stipriai jaučiasi sūrio skonis, todėl skaniausia valgyti tiesiog su sviestu prie arbatos.
Kepaliukui duonos reikės (~ 750 g):
- 3/4 puodelio šilto vandens
- 1/2 puodelio riebios švelnios varškės (arba paprastos, pertrintos per sietelį)
- 1/2 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio
- 3 v. š. tarkuoto “Džiugo”
- 2 v. š. cukraus
- 13 g sviesto
- 1 ir 1/2 a. š. druskos
- 3 puodelių miltų
- 2 a. š. sausų mielių
Visus produktus sudedame į duonkepe ta tvarka, kuri nurodyta recepte. Kepame kepimo programa, skirta baltai duonai. Skanaus 🙂
P. S. Patinka man trumpi receptai 😉
Receptas adaptuotas iš čia.
>Laukiu ir aš duonkepės ;)) Gal netyčia kokį sveikuolišką (ir gerą) ruginės duonos receptą aptikai?
>Egle, mačiau visokių ruginės duonos receptų, bet dar ne vieno neišbandžiau. Tikiuosi tai padaryti iki pirmadienio. Parašysiu kaip seksis 🙂
>Super skani duonele gavosi 😛 aciu 🙂
>Į sveikatą 🙂