Sūrio duona, kepta duonkepėje

Apsėdimas duonkepe tęsiasi. Naršau internete skersai ir išilgai, bandau atrasti įdomius duonos receptus. Vienas iš atrastų, išbandytų ir puikiai įvertintų – sūrio duona. Joje gan stipriai jaučiasi sūrio skonis, todėl skaniausia valgyti tiesiog su sviestu prie arbatos.

Kepaliukui duonos reikės (~ 750 g):

  • 3/4 puodelio šilto vandens
  • 1/2 puodelio riebios švelnios varškės (arba paprastos, pertrintos per sietelį)
  • 1/2 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio
  • 3 v. š. tarkuoto “Džiugo”
  • 2 v. š. cukraus
  • 13 g sviesto
  • 1 ir 1/2 a. š. druskos
  • 3 puodelių miltų
  • 2 a. š. sausų mielių

Visus produktus sudedame į duonkepe ta tvarka, kuri nurodyta recepte. Kepame kepimo programa, skirta baltai duonai. Skanaus 🙂

P. S. Patinka man trumpi receptai 😉

Receptas adaptuotas iš čia.

4 thoughts on “Sūrio duona, kepta duonkepėje

  1. Egle

    >Laukiu ir aš duonkepės ;)) Gal netyčia kokį sveikuolišką (ir gerą) ruginės duonos receptą aptikai?

    Reply
  2. Viktorija

    >Egle, mačiau visokių ruginės duonos receptų, bet dar ne vieno neišbandžiau. Tikiuosi tai padaryti iki pirmadienio. Parašysiu kaip seksis 🙂

    Reply

Leave a Reply to Viktorija Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.