Už miesto smagu – tvenkinys, geras oras, bet blogas internetas 🙂 Todėl šiandien išbandžiau naują technikos stebuklą – “Live Writer”. Man patiko. Patogu, kad rašant eilinį receptą, nebūtinai turi būti prisijungęs prie tinklo. O kai tik turi laiko ir galimybių, jau parašytą tekstą gali greitai publikuoti.
Taigi, šiandien braškiniai pusryčiai, o tiksliau blynai su braškėmis. Gavosi puikus, minkštučiai. Įdomus ir skanus braškių panaudojimas 🙂
Dviem porcijoms reikės:
- 2 puodelių braškių
- 2 v. š. saldinto kondensuoto pieno (arba cukraus)
- 180 ml miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 2 v. š. cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 kiaušinio
- 125 ml pieno
- 30 g tirpinto sviesto
Išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska. Pakaitomis beriame miltus ir pilame pieną. Išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų. Įmaišome kepimo miltelius, tirpintą sviestą ir viską gerai išplakame.
Tešlos dubenį uždengiame rankšluosčiu ir palaikome 15 – 20 min, kad tešla išbrinktų (nepatingėkit to padaryti, nes blynai gaunasi daug minkštesni).
Atsirenkame šiek tiek mažiau negu puoduką mažesnių braškių, jas supjaustome griežinėliais. Įmaišome į tešlą. Blynus kepame ant vidutinės ugnies be jokių riebalų.
Padažui, sutriname braškes su kondensuotu pienu. Skanaus 🙂
Iš išvaizdos mano blyneliai gavosi tokie pat, tačiau vidus žalias. Kai mėginau kepti juos be riebalų, tai jie pridegė prie keptuvės ir nieko nesigavo. Tuomet įpyliau aliejaus, vaizdelis buvo geresnis, bet ir tai nieko labai gero. Mėginau ir su didesne ugnimi, ir su mažesne. Nuvylė :/
Gaila, kad nesigavo blynai. Manau, kad arba tešla gavosi per tiršta (pvz. kiaušinis buvo labai mažas) ir blynai gavosi per stori, arba per didelė ugnis. Blynus iš šios tešlos kepiau tikrai ne vieną kartą, nes jie padaryti amerikietiškų blynelių pagrindu (http://receptumedis.lt/wordpress/2010/05/amerikietiski-blyneliai/) ir man jie visada gaunasi puikūs. Dar gali būti, kad braškės buvo labai sultingos ir blynai nebuvo visai žali, tiesiog tešla aplink jas labai prisigėrė sulčių ir ištežo 🙂