Senas ir geras receptas :). Apkepas gamintas daug daug kartų, bet vis dar labai patinka šeimai. Kai tik namie atsiranda varškės – žinau, kad tai užuomina… 🙂
Apkepui reikės:
- 500 g varškės
- 4 kiaušiniai
- 0.5 stiklinės cukraus
- 2 v. š. manų kruopų
- 3 v. š. (45 g) tirpinto sviesto
- 0.5 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- tarkuotos apelsino/citrinos žievelės
Taip pat įdėjau saują razinų, nors man skaniau be jokių priedų :). Naudojant razinas ar kitus džiovintus vaisius, reikia mažinti cukraus kiekį.
Varškę pertrinti per sietelį, sumaišyti su kiaušinių tryniais, cukrumi, druska, žievele, manų kruopomis ir ištirpintu sviestu.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į varškės masę, suberti razinas ar smulkiai supjaustytus džiovintus vaisius.
Kepimo formą patepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais ar manų kruopomis ir sudėti į ją varškės masę. Kepti apie 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Valgyti su jogurtu ir trintomis braškėmis 🙂
>Neturiu manų kruopų. Kuo jas galima pakeisti?
>Živile, net nežinau ar galima kuo nors pakeisti. Jeigu nemėgsti manų, geriau nieko nedėk :). Manau, kad apkepas vis tiek bus skanus :).
>AŠ jį pradėjau kepti visai be manų, man taip net skaniau 🙂
>Nors ir mėgstu manus, reikės pabandyt be jų, kad galėčiau objektyviai įvertinti – kaip geriau 🙂