Makaronai su feta ir žiediniais kopūstais

Kai neturi idėjų, ką galima būtų pasigaminti pietums, o ir šaldytuvas apytuštis, labai padeda puslapis “Food Blog Search”. Įvedi į paiešką produktus, kuriuos turi namie ir idėjos pasipila kaip iš gausybės rago. Šį kartą, ten sužvejojau makaronų su feta ir žiediniais kopūstais receptą. Greita, skanu ir reikalauja mažai pastangų 🙂

Dviem porcijoms reikės:

  • 300 g šaldyto arba šviežio žiedinio kopūsto
  • 1 mažo svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 200 g makaronų
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • žiupsnelio raudonosios paprikos miltelių
  • šiek tiek balto vyno acto
  • 1/4 puodelio skrudintų graikiškų riešutų
  • 50 g fetos sūrio

Dideliame dubenyje užviriname vandenį makaronams. Žiedinį kopūstą išdaliname atskirais žiedeliais. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną. Nulupame ir susmulkiname česnaką. Įdedame makaronus į verdantį vandenį.

Svogūną ir žiedinį kopūstą apkepiname alyvuogių aliejuje. Įberiame druską, pipirus ir raudonosios paprikos miltelius. Kai daržovės apskrunda, įdedame susmulkintą česnaką ir nuimame nuo ugnies. Įpilame kelis lašus balto vyno acto ir sudedame riešutus.

Kai makaronai išverda, nupilame vandenį, sumaišome su žiediniais kopūstais ir keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. Sudedame į lėkštes ir pabarstome smulkiai pjaustytų fetos sūriu.

Skanaus 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.