Kepsniai su pomidorais ir sūriu

Tvarkydama šių kepsnių nuotraukas, supratau, kodėl mano tinklaraštį dažniau pasiekia desertų, o ne rimtų patiekalų receptai. Ne tik todėl, kad aš labai mėgstu visokiausio plauko kepinius ir saldumynus, o dar ir todėl, kad juos fotografuodama nejaučiu alkanų žvilgsnių įsmeigtų į nugarą :))) Taip jau gaunasi, kad saldėsius dažniausiai valgome vakare su arbata ar pienu ir aš galiu juos ramiai nufotografuoti. O gal tortai ir pyragai tiesiog  gražiau atrodo… Kaip ten bebūtų, tikiuosi ir tokios nuotraukos perduos visą kepsnių skanumą, sultingumą ir kitokį “umą” 🙂 Visiems kas ragavo, jie labai patiko, todėl per paskutinę savaitę kepiau juos jau du kartus 🙂

Šešioms porcijoms reikės:

  • 500 g kiaulienos nugarinės be kaulo
  • mažos skardinės (400 g) konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 3 a. š. aštraus čili padažo
  • 2 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 200 g fermentinio sūrio
  • žiupsnelio druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui

Kiaulienos nugarinę supjaustome kepsniais, juos išmušame, apibarstome druska ir pipirais. Apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Konservuotus pomidorus susmulkiname kartu su sultimis, įmaišome čili padažą ir paprikos miltelius (gautas padažas turi būti šiek tiek per aštrus, nes kepimo metu jis susigeria į mėsą ir aštrumas sumažėja).

Kepimo formą apšlakstome aliejumi, sudedame į ją kepsnius. Ant kepsnių užpilame dosnų padažo sluoksnį (nieko tokio, jei padažas pradės tekėti į formą, svarbiau nepalikti neapteptų mėsos plotelių). Fermentinį sūri supjaustome riekelėmis ir uždedame ant pomidorų sluoksnio.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Kepsniai su pomidorais ir sūriu

  1. Viktorija

    >Sima, ilgą laiką jei sakydavau, kad pietums mėsa, tai reikšdavo vištieną. Tai dabar vyras labai džiaugiasi, kai pamato "normalią" mėsą :)))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.