Šis receptas, buvo pasirodęs interneto platybėse jau tūkstančius kartų. Bet jei atsiras bent vienas žmogus, kuriam šis varškės gaminimo būdas – naujiena, reiškia, juo verta dalintis. Receptas beveik nereikalaujantis pastangų ir investicijų, tik kantrybės. O rezultatas – puikaus skonio, naminė, kreminė švelnioji varškė. Juk taip smagu išdidžiai pasakyti, kad varškę pasigaminai pati, o nenusipirkai parduotuvėje. Ją galima valgyti viena su trupučiu cukraus, ar uogienės, arba panaudoti kepiniuose.
Taigi, norint pagaminti 300 g varškės, reikia 1 l kefyro. Ir viskas 😉 Kefyrą nakčiai įdedame į šaldymo kamerą. Ryte perpjauname maišelį, išimame sušalusį kefyrą. Padedame jį į dubenį išklotą sūrmaišiu, arba kelis kartus sulenkta marle ir paliekame tirpti. Kai visas ledas ištirps, teliks nupilti išvarvėjusį skystį ir mėgautis puikia varške 🙂 Mano kefyras per pusę dienos neištirpo, todėl nakčiai jį įdėjau į šaldytuvą. Taip, tirpimo procesas sulėtėjo, bet buvau tikra, kad varškė neprarūgs.
Skanaus 🙂
>Koki faini indukai:)) Kažkaip pradžioj pagalvojau, kad čia ledai, o ne varškė:))
>Ineta, ir man labai patinka 🙂 Gavau juos lauktuvių iš Belgijos sendaikčių turgelio 🙂 Varškė tikrai gavosi nuotraukose panaši į ledus, nesugalvojau kaip dar skaniai nufotografuoti :)))
>Labai gražiai ta varškytė ledų indeliuose žiūrisi. Aš panašių metalinių ledainių niekaip nerandu nusipirkti, man patinka valgant ledus girdėti kaip šaukštelis atsitrenkia į metalą, primena vaikystę, nes tada kavinėse būdavo tik metalinės ledainės.
>Rennie, ačiū 🙂 Šie indeliai panašūs į tuos iš vaikystės, tik mažesni 🙂
>O aš niekaip neprisiruošiu tokios varškytės pasigaminti. Bet jau labai skaniai atrodo. Įsivaizduoju, kad su žalumynais ant juodos duonos riekelės turėtų būti labai skanu.
>Oi,kaip aciu uz sita receptuka. As kaip tik is tu,kurios ji girdi pirma karta.Butinai,butinai pabandysiu. O tai visuose "uzsieniuose" pasigendu tik varskes.O stai kefyro galima beveik visur surasti.Receptukas kaip tik man:-)
>Esu darius tokią varškę. Tikrai puiki gaunas.
Indukai tai super!
>Rima, pabandyk. Labai paprasta ir labai skanu 🙂
Lina, nėra už ką 🙂 Smagu girdėti, kad receptas buvo naudingas. Dar varškę galima gaminti iš pieno ir citrinų sulčių. Gaunasi biresnė ir saldesnė varškė (http://gardumynai.blogspot.com/2010/12/savaitgalio-pusryciai-saldi-namine.html).
Odeta, ačiū 🙂
>As jau laukiu,kada kefyro "atsilimo" procesas baigsis ir galesiu ragauti varskyte. Einu priziureti proceso vos ne kas 15 minuciu:-) O kiek cia gramais gaunasi tos varskytes? Apie 1kg? Kai tik ji "pasigamins" iskart kepsiu varskes keksiukus.
>Lina, rašiau prie recepto, kad man iš 1l kefyro, gavosi 300 g varškės 🙂 Smagu, kad nusprendei išbandyti receptą. Varškė gaunasi labai skani, o keksiukai iš jos dar skanesni 🙂 Reikės eiti rytoj į parduotuvę kefyro 🙂
>Taip,taip, Viktorija, as optimiste:-))) Recepta perskaiciau daug anskciau ir visai neisidemejau gaunamo kieko. Procesui ipusejus man atrode,kad beveik kilogramas tos varskytes bus. O stai siandiena mano "atrodymai" paciai sau juokingi. Tikrai ne daugiau 300gr.:-))
>Man patinka optimistai 🙂 Kai kefyras sušąla, iš tikrųjų sunku suprasti, kur ledas, o kur varškė. Deja, vandens kefyre daug 🙂
Pirma karta matau toki recepta, ryt eisiu kefyro ir isbandysiu, o cia tikrai tik uzsaldyt ir viskas kazkaip keistai bet isbandysiu
Ir man pasirodė keistas receptas, kai pirmą kartą pamačiau. Bet išbandžiau ir viskas kuo puikiausiai pavyko. Tikiuosi, pavyks ir Jums 🙂
Gavosi super skani kremine varske, nuo siol pradesiu dazniau varske valgyti, gal tik siek tiek skystoka, bet tepasi nenubega nuo duonos, dariau prabadydama su sakute ant pkelio skylutes kita karta ant merliuko desiu. Dar labai ji tinkama torto pertepimui idejus zelatinos, lengvas gaivus kremas, super gera varske, gaila anksciau neradau recepto. Bet geriau veliau negu niekad
Tikrai, geriau vėliau, nei niekad 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko varškė. Tirpdant sūrmaišyje, arba ant marlės, lengvai galima reguliuoti tirštumą. Kuo ilgiau laikysi, tuo tirštesnė bus 🙂
Labai skaniai atrodo varskyte 🙂 kaip galvojate imanoma butu padaryti is naminio rugpienio? nes kefyro pirkti nera pas mane 🙂
Ačiū 🙂 Niekada nebandžiau daryti su rūgpieniu, bet tikriausiai gausis, tik gal šiek tiek rūgštesnė. Pabandykit ir mums papasakokit 😉