Bobų vasaros piknikas

Jau ne vieną kartą rašiau, kiek daug smagių dalykų įnešė į mano gyvenimą tinklaraščio rašymas. Naujos pažintys, susitikimai, “Debesys”…  Tikrai nesitikėjau, kad be viso to, vieną dieną dalyvausiu žurnalo surengtose fotosesijoje kaip fotografė! Tokių fotosesijų rudens numeriui buvo net trys. Dviejose iš jų buvo daug dalyvių, todėl nesijaudinau, juk jei man nepavyktų pagauti gerų kadrų, kas nors iš dalyvių tikrai tai padarytų.

Trečioji fotosesija išsiskyrė tuo, kad mes jai ruošėmės tik dviese su Jurgita. Žinojau, kad ji puikiai fotografuoja, todėl dėl galutinio rezultato neabejojau, bet vis tiek labai jaudinausi – norėjau ir pati nuo jos neatsilikti. Pačio pikniko idėja buvo žurnalo koordinatorės Astos. Mes gi turėjom pasirūpinti visais kitais reikalais – fotosesijos vieta, atributais, modeliais (didelis ačiū mano gerai draugei I. ir Jurgitos broliui), receptais, patiekalais ir aišku, nuotraukomis.

Viską susiderinom pakankamai greitais, netgi pavyko susirasti rudenėjančią pievelę (kaip žinia, pasiruošimas rudens numeriui vyksta vasarą). Atsikėliau geros nuotaikos bei pilna ryžto, ir pamačiau, kad dangus apsiniaukęs… Jau pradėjau nerimauti, ar tik neteks iškylos dalyvių slėpti po skiečiais. Bet mūsų visų džiaugsmui, atvykus į sutartą vietą, dangus pragiedrėjo ir fotosesija praėjo labai smagiai – puikus oras, malonūs pašnekesiai ir paklusnūs modeliai 😉 O svarbiausia – grįžus namo ir pakrovus nuotraukas į kompiuterį, rezultatas mane pradžiugino! Tikiuosi, patiks ir Jums 😉

Kartu_1s

VorutaPiknikas_Viktorija11_S

Kartu_2s

VorutaPiknikas_Viktorija16_s

VorutaPiknikas_Viktorija17_s

 

Aš bobų vasaros iškylai sugalvojau pagaminti pyragėlius su rudeninio derliaus daržovėmis – burokėliais. Paruošiami jie labai greitai ir lengvai, o karamelizuoti burokėliai tikrai nustebina savo subtiliu saldumu ir aromatu.

 

VorutaPiknikas_Viktorija19_s

12 pyragėlių reikės:

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (6 lapeliai)
  • 4 mažų burokėlių
  • 2 v. š. aliejaus
  • 1 v. š. medaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 100 g bri sūrio
  • 1 kiaušinio

Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą, sudėkite jos lapelius ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir palikite valandai atšilti.

Kol tešla šyla, paruoškite burokėlius. Nulupkite juos ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį, užpilkite aliejumi ir medumi, apibarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite taip, kad visos riekelės pasidengtų aliejumi ir medumi. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-35 minutes (priklausomai nuo riekelių
storumo). Burokėliai turi suminkštėti, bet nebūti traškūs.

Kai tešla atšils, išpjaukite iš jos 12 apskritimų (po 2 iš kiekvieno lapelio). Ant kiekvieno gabaliuko padėkite po kelias burokėlio riekeles taip, kad liktų apie 0,5 cm neuždengto kraštelio. Brie sūrį supjaustykite 0,5 cm storio gabaliukais ir padėkite po kelis ant burokėlių. Kiaušinį paplakite šakute ir juo aptepkite neuždengtus pyragėlių kraštus.

Kepkite 12-15 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Likusių sluoksniuotos tešlos atraižų neišmeskite. Išsikepkite iš jų mažus sausainius. Supjaustykite atraižas vienodais gabaliukais, aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir kepkite 12-15 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

VorutaPiknikas_Viktorija5_s

Ruošta žurnalui “Debesys”.

7 thoughts on “Bobų vasaros piknikas

  1. Jurgita

    Viktorija, puikiai. sunkiai ir atskyriau, kurios foto Debesyse mano 🙂

    labai smagu, kad ir diena, ir fotosesija pavyko 🙂 o modelių visi pavydėt galėtų :))

    Reply
  2. nemokša

    Su burokėliais visiškai neturiu patirties ir žalio supratimo, bet labai užsinorėjau savaitgalį. Keletas virtų dar guli šaldytuve ir norėčiau išbandyti pyragėlius. Juos reiktų kaip ir jūsų recepti pirma apkepti orkaitėje ar tiesiog sumaišyti su aliejum ir medum ir dėti tiesiai ant tešlos?

    Reply
    1. Viktorija Post author

      Jei burokėliai jau virti, užteks juos supjaustyti ir sumaišyti su aliejumi bei medumi.
      O kai turėsit laiko ir noro, pabandykit juos vis dėlto išsikepti orkaitėje, taip daug skaniau 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.