Prieš kurį laiką, pas Jurgą nusižiūrėjau vieną idėją – “Dalykai, kuriuos mačiau šiandie”. Puikiai tinka, kai neturi ką pasakyti 😉 Tik, aš šiuos dalykus pamačiau ne per vieną dieną, o per kelias savaites 😉
Obuolių košės receptas yra labai paprastas ir apytikslis, nes cukraus kiekis priklauso nuo obuolių saldumo. Todėl ragaukit, jei trūksta, berkit dar. Aš nepasvėriau obuolių prieš verdant. Bet išvalytų ir supjaustytų jų gavosi apie 4l 🙂
Obuolių košei reikės:
- ~ 4 l supjaustytų obuolių
- 1/2 l vandens
- 500 g cukraus
Obuolius nulupame, išpjaustome sėklalizdžius, supjaustome mažais gabaliukais. Suberiame į didelį puodą, suberiame cukrų, supilame vandenį ir verdame nuolat maišydami. Nuimame nuo ugnies tada, kai košė pasidaro norimo tirštumo. Jei norite, kad obuolių košė būtų su obuolių gabaliukais, dalį obuolių suberkite virimo pabaigoje. Galite pagardinti košę įvairiais prieskoniais – vanile, cinamonu, kardamonu arba gvazdikėliais.
Skanaus 🙂
😀 Jo, tikrai puikiai veikia, kai neturi ką pasakyt. O tipo įžangos gal ir reikėtų 😀
Faina. Moliūgą patys pjaustėt? 🙂
Aš kai menka įžangų meistrė, tai man labai patiko 😀 Moliūgą draugai atsinešė ir išpjaustė 🙂
Obuolienė kas be ko yra gėris.
O truputį ne į temą – man nuotraukas rodo suspaustas. Bet čia gal dėl to, kad mano pc senas?
Turi omeny blogos kokybės? Visas nuotraukas, blogai rodo ar tik šio įrašo? Kokia tavo ekrano rezoliucija? Man rodo gerai, bet būtų smagu surasti priežastį 🙂
Kartais nuotraukomis gali pasakyti daugiau nei tūkstančiais žodžių 🙂 O obuolienė – nuo vaikystės tai labiausiai tinkama uogienė prie blynų 😀 Ir dar tikras rudens atributas, kai kaime dėžėse šypsosi daugybė obuoliukų 😀
O pas mus namie, populiariausia uogienė buvo – braškių 🙂 Obuolienę dabar atrandu iš naujo 🙂
seni geri, primiršti ir vėl atrasti dalykai… mūsuose vadindavo: obelnyks
Kaip sakoma, viskas kas nauja, yra gerai pamiršta sena 🙂
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Pusryčių dribsniai “Moliūgėlis”