Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu

Aš esu šokoladoholike, bet po to, kai du kartus iš eilės pasimėgavau karštu šokoladu, desertui užsinorėjau kažko ne tokio šokoladinio… Savo kompiuteryje esu išsisaugojusi kažkada aptiktus ir labiausiai patikusius receptus. Neseniai nusprendžiau juos susitvarkyti ir mano akį užkabino vienas receptas. Kaip tik turėjau šiek tiek žemės riešutų sviesto, kurį reikėjo pabaigti. Jo buvo visai mažai, todėl sausainius teko kepti iš pusės porcijos. Vyras, paragavęs sausainius ir sužinojęs, kad jų buvo tik 8 (!!!) baisiausiai nusiminė, pasakė, kad tai geriausi pasaulyje sausainiai. Ir per kitą mūsų apsilankymą parduotuvėje, iš karto nubėgo ieškoti žemės riešutų sviesto, kad iškepčiau dar :)))

Pilnai sausainių porcijai reikės:

  • 1 puodelio miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 113 g kambario temperatūros sviesto
  • 1/2 puodelio žemės riešutų sviesto
  • Valgantiems mažiau cukraus, pilnai užteks
    • 1/2 stiklinės rudojo cukraus
  • Jei mėgstat saldžiau:
    • 1/2 puodelio cukraus
    • 1/3 puodelio rudojo cukraus
    • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių (skaniausia su greito paruošimo dribsniais)
  • 1 puodelio šokolado gabaliukų (~ 150 g)

Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidedame į šalį. Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakame sviestą, riešutų sviestą, cukrų, rudąjį ir vanilinį cukrų.

Įmušame kiaušinį ir taip pat išplakame. Po truputį beriame miltus ir maišome mediniu šaukštu. Įmaišome avižinius dribsnius ir šokolado gabaliukus.

Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi. Paimame po kupiną šaukštą tešlos, išminkome iš jos rutuliuką, šiek tiek paplojame ir dedame ant skardos (man gavosi dvi skardos po devynis sausainius). Sausainiai kepimo metu plečiasi, todėl nepamirškite palikti tarpus.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje 15 – 20 minučių, arba kol sausainiai paruduos. Atvėsiname skardome ir ragaujame su pienu 🙂

Skanaus 🙂

15 thoughts on “Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu

  1. Karolina

    >Aš irgi turiu besibaigiantį stiklainėlį žemės riešutų sviesto. Matyt teks kepti (ir vėl) sausainius :)))

    Reply
  2. Viktorija

    >Karolina, būtinai išsikepk 🙂 Aš anksčiau nebuvau kepus sausainių su riešutų sviestų, bet šitie sužavėjo. Pas tave taip pat mačiau vienus, reikės išbandyti 🙂

    Reply
  3. Indrė

    >Riešutinio sviesto sausainiai yra gėris. O naudojai paprastą ar su gabaliukais? Jei paprastą, tirkai netingėk nueit iki Marks and Spencer įgyti su gabaliukais. Labai daug gėrio priduoda sausainiams 😉

    Reply
  4. Viktorija

    >Indre, pirmą kartą kepiau su savo gamybos riešutu sviestu, antrą su paprastu iš parduotuvės. Kai kitą kartą būsiu M&S, nusipirksiu su gabaliukais. Ačiū už idėją 😉

    Reply
  5. Insolente.

    >Ot, nū. Sąžinės turėt reikia.
    /me bando iškrapštyti iš už panagių užlindusį „dabar-tai-jau-man-mirk-gyvenk-reikia-to-svieto-ir-tų-sausainių“.
    Nesiseka. :S

    Reply
  6. Viktorija

    >Insolente, prajuokinai 🙂 Na, tikrai labai skanūs sausainiai, taip kad teks bėgti į parduotuvę riešutų sviesto 😉

    Reply
  7. Renata

    nuostabaus skonio sausainiai, buvau maloniai nustebinta ir visa seima liko suzaveta. Beje, visai nesunku pagaminti, 10 balu!

    Reply
  8. Pingback:   Receptų medis » Blog Archive » Riešutų sviesto sausainiai be kiaušinių

  9. Egle

    Issikepiau sausainuku. Pirma karta nusprendziau kepti avizinius sausainius ir turejau riesutu sviesto todel rinkausi Jusu recepta. Realiai sausainiai gavosi, o avizu ten labai mazai, kita karta reikes tikrus avizinius kepti. Sokolado nedejau, bet sausainiai ir taip gavosi labai saldus. Skanus sausainiai, bet mazasis turbut gaus tik koki viena nes per saldu.

    Reply
  10. Simona

    Super sausainiai gavos! Ačiū labai už receptą. Turėjau šokolado su kavos pupelėm, tai išvis kvapas ir skonis nerealus (tiems kas mėgsta kavos skonį).
    Kas abejojat – labai rekomenduoju apsistoti ties šiuo receptu ir toliau nebeieškoti 😉
    Skanaus!

    Reply

Leave a Reply to Egle Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.