Tai šiek tiek patobulintas močiutės pyrago variantas 🙂 Saldus pagrindas, švelnus varškės sluoksnis, juodųjų serbentų rūgštelė ir burnoje tirpstantys trupiniai. Puikus derinys 🙂
Produktai:
- 200 g sviesto
- 1/2 stiklinės cukraus
- 2 stiklinių miltų
- 2 pakeliai (po 180 g) varškės
- 3 kiaušinių
- 1/2 stiklinės cukraus
- šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 šaukštas manų kruopų
- juodųjų serbentų uogienės
Sviestą apie valandą palaikome šaldymo kameroje, kad sukietėtų (mano sviestas kelias dienas ten gulėjo, tai jau buvo per kietas, sunkiai tarkavosi). Išėmę sviestą sutarkuojame jį stambia burokine tarka į dubenį. Kartu suberiame pusę stiklinės cukraus ir miltus. Viską sutriname pirštais iki smulkių trupinių.
Kitame inde išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus ir vaniliniu cukrumi. Varškę pertriname per sietelį ir sumaišome su kiaušiniais, suberiame manų kruopas. Viską suplakame, kad varškė būtų puresnė.
Į 28 cm kepimo formą suberiame 2/3 trupinių, tuomet supilame visą varškės masę, užtepame uogienę ir apiberiame likusiais trupiniais. Kepame iki 150-160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
>Super! Nerealiai skanus pyragas, rekomenduoju isbandyti visiems abejojantiems ir ne tik 😉
>Labai smagu, kad patiko pyragas 🙂
>Atrodo nuostabiai skaniai! 🙂
>Asta, ačiū 🙂 Ne tik atrodo, bet ir yra labai skanus. Vakar vos susivaldžiau trečio gabaliuko nesuvalgiusi 🙂
>Dėl to pyragus aš ir kepu tik kai svečių laukiu arba kai vežtis turiu. Kitaip mano besotės akys skanėstams išsilaikyti duoda geriausiai iki vakaro 😀
>Indre, aš kol kas tvardausi ir viso pyrago per dieną nesuvalgau 🙂 Bet paskutiniu metu, irgi dažnai nekepu, laiko neužtenka… 🙂
>O aš kameroj užtikau gerą maišelį šaldytų juodųjų serbentų uogų ir vis nesugalvojau, kaip juos sunaudoti, juk tuoj naujas derlius. Trinsiu su cukrumi ir dėsiu į šį pyragą vietoj uogienės. Dar šį savaitgalį. Ačiū, Viktorija 🙂
>Ausrra, smagu, kad receptas buvo naudingas 🙂 Tiesą pasakius, ir aš šį kartą gaminau su šaldytais serbentais, o ne su uogiene 🙂
>Uuu, dalykas 🙂 Tik naudočiau vyšnių uogienę, tapau priklausoma nuo jos pastaruoju metu :))
>Jurgita, su vyšnių uogiene būtų iš viso pasaka. Bet pas mane šis pyragas atlieka svarbų juodųjų serbentų likučių panaudojimo vaidmenį 🙂
Sveikutes… 🙂 kaip tik isoviau i orkaityte… 🙂 laaabai laukiu rezultato – tikiuosi vyrytį savo pavyks nustebinti… 🙂 pranešiu ryt! 🙂
Gražina, tikiuosi, kad patiko pyragas ir pavyko nustebinti! 🙂
Kaip tik šiuo metu kepu šį pyragą, tikiuosi bus labai skanus i rryt galėsiu nunešti kolegėm į darbą 🙂
Rasa, tikiuosi ir Jums ir kolegoms pyragas patiko 🙂
Ką tik išsikepiau. Iš tiesų, labai labai skanu ^.^
Jetau,,, varske gavosi labai skysta… na bet kepsiu 🙂
Galbūt kiaušiniai buvo labai dideli. Tikiuosi, galiausiai viskas gavosi gerai 🙂
Sveiki,
Kepu šį pyragą (pirmąkart tokio tipo apskritai) ir per formos kraštus varva sviestas. Tikiuosi tai tereiškia, kad forma yra nesandari ir ją reikia šveist lauk, o ne kad kažkokį etapą (popierius??) pražiopsojau? Ups…
Sveikutes, neseniai kapiau šį pyragą, gavosi nerealiai skanus, tikrai rekomenduoju šį receptą 🙂 🙂 🙂 🙂
Fantastiškiausias varškės pyragas, kokį kada valgiau… Būtinai gaminsiu tik tokį ir ateityje. Labai Jums ačiū, kad dalinatės tokiais fantastiškais receptais 😉
Ačiū Jums, kad kepat ir giriat! 🙂
Sveiki, jau daug daug kartų dukra kepa, nemėgstu varškės, bet šis pyragas man skaniausias kokį tik esu valgiusi, dažnai pagal šį receptą kepam, bet pagalvojau reikia pagaliau padėkoti autorei už nuostabų receptą, Ačiū.
Ačiū! Džiaugiuosi, kad patiko pyragas 🙂
Sveiki,Ačiū Viktorijai, pyragas nuostabus! Tikrai geras receptas:)
Kepu šį pyragą uošvienės gimtadieniui ir šiek tiek nuogastauju ar iškils, nes nėra recepte kepimo miltelių. Ar pyragas iškyla pats savaime? Beje,
naudojau pilno grūdo miltus, tad teko padirbėt su trupiniais, tikiuosi, gsusis puikus kaip kad rašo visi kepusieji!