Smagus vaikystės prisiminimai: nakvynė pas močiute, mielinė tešla ant pečiaus, gardus cinamono kvapas… Bandom atkartoti šį stebuklą namie 🙂
Tešlai reikės:
- 50 g mielių
- 2 stiklinės šilto pieno
- 1 stiklinė cukraus
- 1 1/2 a. š. druskos
- 3 kiaušiniai
- miltai (pagal močiutės receptą, kiek tešla paims 😉
- 50 ml aliejaus
Bandelių įdarui:
- sviesto
- cukraus
- cinamono
Mieles maišyti su druska, trupučiu pieno ir 1/4 stiklinės cukraus, kol mielės ištirps. Po truputį pilti likusi pieną ir miltus, kol tešla nepasidarys grietinės tirštumo. Gautą tešlą kildinti šiltoje vietoje apie 30 min.
Kiaušinius suplakti ir sumaišyti su aliejumi. Sudėti stiklinę cukraus ir šaukštelį druskos. Kiaušinių plakinį sumaišyti su kildinta tešla. Berti persijotus miltus ir minkyti tol, kol nelips prie rankų.
Didelį dubenį pabarstyti miltais, įdėti į jį tešlos kamuoliuką, padėti šiltai ir kildinti apie 30 min. Pakilusią tešlą gerai išminkyti ir vėl 30 min. kildinti. Štai ir viskas, galima lipdyti bandeles. Procesas lengvas, bet sunkiai aprašomas. Kitą kartą, reikės nufotografuoti 🙂
Paimti gabaliuką tešlos ir iškočioti apskritimą. Ištepti jį sviestu, pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Susukti ritinėlį, sulenkti jį pusiau ir perpjauti išilgai beveik iki galo. Išskleisti per perpjautą vietą. Turi gautis kažkas panašaus į širdelę 🙂
Paruoštas bandeles sudėti į kepimo skardą, patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min.
Skanauti šiltas ir su pienu 🙂
Nu super bandeles!!!! Nuosirdus aciu
Kaip smagu, kad patiko! Man jos nuo vaikystės pačios pačiausios! 🙂