Šokoladinis sūrio pyragas

Kai pamačiau, kad paskelbta garuose gamintų patiekalų savaitė, pirma mintis buvo, kad neturiu garų puodo, reiškia, joje nedalyvausiu… Bet vėliau panaršiau internete ir pamačiau, kad gaminimui garuose galima kuo puikiausiai panaudoti orkaitę. Todėl Jūsų teismui pristatau mano improvizuotą, šokoladinį sūrio pyragą, gamintą garuose. Nuo gaminimo garuose jis gavosi labai švelnus ir tirpstantis burnoje 🙂

 

Pyragui reikės:

  • 130 g juodojo šokolado
  • 500 g mascarpone sūrio
  • 200 ml riebios grietinėlė
  • s1/2 stiklinės cukraus
  • 1/4 stiklinės miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto

Sudedame į dubenį mascarpone sūrį, cukrų, miltus ir išplakame iki purios masės. Po vieną įmušam kiaušinius ir kiekvieną kartą, masę gerai išplakame.

Šokoladą ištirpiname. Kai šiek tiek atvėsta, atsargiai įmaišome į sūrio masę. Supilame grietinėlę ir taip pat viską gerai išmaišom.

Orkaitę įkaitiname iki 150 laipsnių. Į apatinę orkaitės lentyną įdedame kepimo skardą pilną vandens. Jam verdant, orkaitėje susidarys garai.

Pyragą kepame apie 60 min, arba kol pyrago vidurys pasidarys tvirtas. T.y. kai šiek tiek pajudinus kepimo formą, pyrago vidurys neteliūškuos.

Skanaus 🙂

4 thoughts on “Šokoladinis sūrio pyragas

  1. S

    >Kažkuriame bloge kaip tik skaičiau apie tai, kaip sunku gaminti patiekalą pirmąkart ir neturėti supratimo kaip tai turi galų gale atrodyti. Tikra tiesa, kepiau šitą grožį ir vis negalėjau nuspręsti ar jau gana, ar dar pagarinti… Kvapas visuose namuose buvo pasakiškas, čiut iškentėjau iki ryto neparagavusi 🙂

    Reply
  2. Viktorija

    >Su sūrio pyragais taip jau yra. Kiekvieną kartą kankinuosi, kepti ilgiau, ar jau traukti… Gaila, dantų krapštuko metodas čia netinka 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.