Ir vėl “52 skanios savaitės” paskatino mane gaminti 🙂 Atsidariau svetainės archyvą ir pasimečiau, tiek gerų receptų, kuriuos norėčiau išbandyti… Iš pat pradžių, mane patraukė “Keksiukų savaitė”, bet patikusių receptų buvo tiek daug, kad greitai apsispręsti nepavyko. Todėl peržiūrėjau kitus receptus ir nusprendžiau pasigaminti šokoladinį pyragą su spanguolėmis pagal Mademoiselle 🙂 Pyragas, kaip ir tikėjausi, gavosi labai skanus. Toks šokoladinis, bet su rūgštele.
100 g juodojo šokolado 250 g spanguolių 2 kriaušės (naudojau obuolius) 5 kiaušiniai 80 g miltų 200 g cukraus 1 a. š. vanilinio cukraus (neturėjau vanilės ankšties) 125 ml aliejaus žiupsnelis druskos 1 a. š. kepimo miltelių 20 g kakavos 100 g migdolų Ištirpinam šokoladą. Išplakam kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei druską iki kreminės konsistencijos. Supilam aliejų ir dar truputį
paplakam. Į kiaušinių plakinį įsijojam miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Viską gerai išmaišom. Susmulkinam migdolus ir sudedam į tešlą. Supilam tirpintą šokoladą. Viską švelniai bei atsargiai išmaišom iki vientisos masės. Supilam tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus išdėliojam spanguoles bei obuolius. Kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Skanaus 🙂
>Be galo smagu, jog patiko 🙂 su obuoliais, tikiu, gavosi lygiai toks pat nuostabus kaip ir su kriaušėmis 😉
>Kitą kartą reikės išsikepti su kriaušėmis, sužinosiu, kuris nuostabesnis :)))