Daug pastangų nereikalaujantis pyragas, mėgstantiems apelsinus ir smėlinę tešlą :). Šį kartą gamintas svečiams, todėl pati tik paragavau, kad įsitikinčiau, jog nepamiršau įdėt cukraus ar dar ko nors.
Dingo greitai kaip ir beveik visi pyragai mano namuose, visgi naminis maistas traukia žmones :).
Pyrago pagrindui:
Citrinų pyrago pagrindas ir gaminimas (citrinų sultis keičiame apelsinų sultimis)
Apelsinų masei:
- 2 kiaušiniai
- 125 g cukraus
- 1.5 apelsino sulčių
- 80 g ištirpinto sviesto
- 2 apelsinų žievelės
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sumaišyti su apelsinų sultimis, sviestu ir tarkuota žievele. Supilti ant jau apkepusios tešlos ir kepti dar ~ 40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skaniausias karštas su ledais 🙂
>Et, seniai jau nevalgiau skaniųjų sesės pyragų… Gal pačiai išsikepti 😀
>Šį kartą aš ir pati pyrago nevalgiau 😀
>o kur miltai ?
ir kiek ten tu suldciu 1.5? stikline su puse? 😀
>Apelsinų masei miltų nereikia :), o į tešlą yra nuorodą. Reikia sulčių iš pusantro apelsino :).
as nelabai ysivaizduohju,kaip gali issikept pyragas be miltu..?:)
Jau radau citrinini pyraga,kur yra parasytas pyrago pagrindas..:) tik ten raso,kad reikia puses citrinu sulciu..tai apselsinu taip pat reikia y tesla yspaust..?
Taip, citrinų sultis reikia pekeisti apelsinų sultimis :).