Štai dar vienas receptas ir rabarbarų serijos 🙂 Šiais metais tiek rabarbarų prisiskyniau, kad ne tik kompotui užteko. Receptą radau žurnale “Virtuvė nuo iki”. Šie keksiukai skiriasi nuo įprastų, nes tešla visiškai be riebalų. Jie tokie dietiniai. Nors tiesą pasakius, man įprasta tešla skanesnė. Bet jei kas laikosi dietos, šie keksiukai puikiai tinka 😉
- 150 g miltų
- 150 g rudojo cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1/2 a. š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 1 kiaušinio
- 150 ml kefyro
- 200 g rabarbarų
- 100 g pistacijų
- aliejaus formai patepti
Dideliame dubenyje sumaišome visus sausus produktus. Likusius produktus (išskyrus rabarbarus ir pistacijas) sumaišome kitame dubenyje ir supilame į miltų mišinį. Trumpai maišome. Rabarbarus smulkiai supjaustome, įmaišome į tešlą. Pistacijas sumalame ir taip pat įmaišome į tešlą. Aš šį kartą sumaliau stambiais gabaliukais, bet kitą kartą malsiu iki miltų. Nes didesni riešutų gabaliukai sudrėko ir pasidarė nelabai smagios konsistencijos. Nors šiaip, pistacijos prie rabarbarų tikrai tinka 🙂
Keksiukų kepimo formeles patepame aliejumi (jei naudojame popierines, vis tiek reikia patepti, nes tešla be riebalų ir bus labai sunku popieriuką nuplėšti). Kepame apie 25 min, iki 170 laipsnių įkaitintoje keptuvėje.
Skanaus 🙂
>Skanumėlis :]
>Rasa, smagu 🙂