Beveik prieš metus, kulinarinis žurnalas “Debesys”, tinklaraštininkų dienos proga, surengė smagų konkursą. Skaitytojai siūlė receptus, kuriais norėtų pavaišinti savo mėgstamus tiklaraštinikus, o visa žurnalo komanda rinko nugalėtoją. Man atiteko garbė gaminti pagal laimėjusį receptą. Jo autorė tapo – Kristina Gavutienė. Įdomu, ji visa dar skaito žurnalą? 🙂
Šiais metais, žurnalas tinklaraštininko dieną minės kitaip (kaip, sužinosit jau vasaros pradžioje). Dabar mes kaip tik ruošiamės naujam vasaros numeriui, todėl ir prisiminiau šį lengvą ir labai gardų desertą 🙂
25 rutuliukams reikės:
- 250 g kokosų drožlių
- 1 skardinės (397 g) saldinto sutirštinto pieno
- 10 kardamonų ankščių arba 2 arb. š. malto kardamono
- saujos pistacijų
Pistacijas sukapokite. Dideliame dubenyje gerai išmaišykite 200 g kokosų drožlių, sutirštintą pieną, kardamoną ir riešutus.
Keptuvę nesvylančiu dugnu įkaitinkite ant silpnos ugnies. Sukrėskite į ją paruoštą masę ir nuolat maišydami kaitinkite apie 8–10 minučių. Atvėsinkite.
Šlapiomis rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos likusiose kokosų drožlėse.
Prieš patiekdami, pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Laikykite sandarioje dėžutėje, kad rutuliukai neišdžiūtų.
Skanaus 🙂
Receptas ruoštas žurnalui “Debesys”.
Tikrai skaniai skamba 🙂 tik baisoka būtų tą kondensuotą virti – tikrai jis taip greit sutirštės?
Jau sumaišius su kokoso drožlėmis masė gaunasi pakankamai tiršta. Kiek atsimenu, vis pamaišant, ta masė iš tikrųjų pakankamai greit ir be problemų sutirštėjo iki reikiamos konsistencijos 🙂