Būtų smagu, jei greičiau ateitų pavasaris. O tai kol kas, po grįžimo iš darbo, iš trijų savaičių dirbau tik vieną, per kitas slaugiau peršalusią mažąją I. Bet noras dirbti, gaminti ir dalintis receptais su jumis dar neišgaravo. Tai džiugina 🙂
Taigi, jau kažkada rašiau, kad mano vyras labai mėgsta šiuos žemės riešutų sviesto sausainius (jais ir kolegas vaišinau pirmą grįžimo dieną). Todėl, tuo metu, kai nevalgėme kiaušinių, ieškojau jiems pakaitalo. Šie sausainiai dėl juose naudojamo krakmolo yra šiek tiek trapesni ir švelnesnio skonio, bet irgi labai labai skanūs 🙂
Sausainiams reikės:
- 110 g sviesto
- 1/3 stiklinės vandens
- 2 v. š. krakmolo (naudojau kukurūzų)
- 1/2 stiklinės žemės riešutų sviesto
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 1/2 stiklinės cukraus
- 1/2 stiklinės rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1/2 a. š. kepimo miltelių
- 1 ir 1/2 stiklinės miltų
- 50 – 70 g juodojo šokolado
Mažame dubenėlyje sumaišykite krakmolą ir vandenį (vietoje jų, galite naudoti vieną kiaušinį).
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite paprastą bei riešutų sviestą su cukrumi, ruduoju cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberkite į išplaktą masę pusę miltų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Supilkite krakmolą. Dar kartą gerai išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir kapotą šokoladą. Paskutinį kartą viską išmaišykite.
Iš tešlos formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis. Kepkite apie 14 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus 🙂
Receptas iš “Preety’s Kitchen”.
Gaminau ir su kiaušiniais, ir be. Man antrieji patiko daug labiau. Tokie trapūs, tirpstantys burnoje, mmm… Skanuma 🙂
P.S. Nuotraukos labai gražios ]
Ačiū, Juliana! Man iš tikrųjų, labiau patiko su kiaušiniu, nes mėgstu tvirtesnė sausainių tekstūrą. Bet šitie irgi labai skanūs 🙂
Aš myliu visus sausainius, pyragus ir keksiukus su riešutų sviestu 🙂 Tas aromatas ir skonis kepiniuose būna neišpasakytai mielas.
Ir man labai patinka kepiniai su riešutu sviestu. O jei tingiu ką nors kepti, patinka tiesiog užsitepti jo ant paskrudintos batono riekelės 🙂