Prancūziška duona, kepta duonkepėje

Vakar mano namuose atsirado duonkepė. Jau seniai žiūrėjau į ją parduotuvėje, bet niekaip negalėjau apsispręsti, reikalinga ji man, ar ne. O praeitą savaitę, gavau laišką iš Lauros (“AZ Communications”). Ji pasakė, kad “Electrolux” siūlo išbandyti jų prietaisus. Taip pas mane kelioms savaitėms atsirado duonkepė. Smagumėlis 🙂

Pirmam kartui nusprendžiau išbandyti receptą, kuris buvo duonkepės instrukcijoje, o vėliau pabandysiu išsikepti ką nors įdomaus. Kol kas, labiausiai man patiko, kad duonkepė turi kepimo atidėjimo funkciją. Todėl aš vakar vakare sudėjau reikalingus produktus, o šiandien mane pažadino gardžios duonos kvapas 😉

 

Mažam kepaliukui (500g) reikės:

  • 165 ml vandens
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3/4 a. š. druskos
  • 1 v. š. cukraus
  • 2 ir 1/4 stiklinės miltų
  • 1 ir 1/4 a. š. sausų mielių

Sudedame visus produktus į duonkepės kepimo indą, tą tvarka, kuri nurodyta recepte. Nurodome kepalo dydį, norimą apskrudimo laipsnį ir programą, kurios pagalba kepsime (pas mane kaip tik yra programa, kuri vadinasi “Prancūziška duona”). Ir viskas, net keista, kaip paprasta 🙂 Nors keisčiausia man buvo tai, kad tokia skani minkšta duona traškia plutele gali gautis be pieno, sviesto ir kiaušinių 🙂

Skanaus 🙂

2 thoughts on “Prancūziška duona, kepta duonkepėje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.