Kokia šiandien smagi diena buvo! Susitikau su kolegėmis iš žurnalo “°C”. Deja, ką mes veikėm, išduoti negaliu, bet tikiuosi, kad šis susitikimas ne paskutinis. Smagiausia tai, kad beveik visas jas jau buvau mačiusi gyvai, todėl tai nebuvo toks susitikimas kur visi sėdi ir nežino su kuo ir apie ką šnekėti. Tai buvo tiesiog smagus draugių pasisėdėjimas 🙂 Gaila tik, kad daug merginų negalėjo sudalyvauti dėl ligų, darbų, ar tolimos gyvenamosios vietos. Sveikatos sergančioms! 🙂
Ir dar šiek tiek džiaugsmo, bet šį kartą iš pagyrų serijos 😉 Kas dar nematė, rodau. Tikriausiai žinote, kad žurnalas “Virtuvė. Nuo… Iki…” turi rubriką “Virtuali virtuvė”, kurioje rašo apie maisto tinklaraštininkus? Tai va, pirmame šių metų numeryje yra straipsnis apie “Receptų medį” ir mane!
Jei norėsite paskaityti, paspauskite ant strėlės viršutiniame dešiniajame kampe, bus patogiau 😉
http://receptumedis.lt/wp-content/uploads/2012/01/viktorija_interviu.pdf
O dabar apie receptą. Šių bandelių gimtinė – Škotija, bet jos kėsinasi užkariauti visą pasaulį. Stebėtis neverta – jos lengvai ir greitai pagaminamos, labai skanios, trapios ir tirpstančios burnoje. Pagardintos Jūsų mėgstamais džiovintais vaisias ir riešutais, bandelės gali būti tikras išsigelbėjimas į duris pasibeldus netikėtiems svečiams.
12 bandelių reikės:
- 85 g šalto sviesto
- 2 stiklinių miltų
- 1 v. š. kepimo miltelių
- 1/2 stiklinės cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1/3 stiklinės džiovintų vyšnių
- 1/3 stiklinės džiovintų šilauogių
- 1/3 stiklinės kepintų sūdytų žemės riešutų
- 140 ml riebios grietinėlės
- juodojo šokolado papuošimui
Sviestą supjaustykite mažais gabaliukais. Sudėkite į dubenį. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrųir druską. Rankomis trinkite sviestą su miltais tarp pirštų tol, kol masė taps panaši į smulkius trupinius. Suberkite vyšnias, šilauoges ir kapotus žemės riešutus. Išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir rankomis minkykite, kol visi miltai sušlaps ir tešla sušoks į vieną gabalą.
Padarykite iš tešlos rutulį, suplokite jį į dviejų centimetrų aukščio apskritimą. Supjaustykite gautą apskritimą į dvylika dalių, pradėdami nuo centro ir pjaudami link kraštų –kaip tortą.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite į ją bandeles. Palikite tarpus, nes kepdamos jos plėsis.
Kepkite iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Atvėsinkite ir papuoškite tirpintu šokoladu.
P.S. Bandelėms galite naudoti ir kitokius mėgstamus džiovintus vaisius ir riešutus.
Receptas ruoštas žurnalui “Debesys”.
Puikus scones! Bet dar gražesnis yra tavo arbatinis servizas :)))
Ugne, ačiū! Čia dar močiutės palikimas. Gaila, kad iš servizo ne tiek jau daug ir liko 🙂
Tai kad tu nesigiri. Tiesiog konstatuoji faktus. Nederėtų to painioti ir savęs puodu pravardžiuot! 😛
O bandelės atrodo puikiai. Tikiu, skoniu esti dar puikesnės. 🙂
(o man keista, kad žmonės, kuriems įstaiga ant Naugarduko kalno artima, dar geba į matematiką žvelgt ne per integralų ir funkcijų prizmę, žavūs tavieji paskaičiavimai, va)
Gerai, pavadinkime tai fakto konstatavimu 😀
Ačiū už gražius žodžius man ir bandelėms 😉 O dėl Naugarduko, tai esu pastebėjusi, kad jame mokosi daug puikių tiksliukų, kurie turi visiškai netiksliukiškus laisvalaikius. Puikiai groja, dainuoja arba rašo. Kad ir Tu su Jule 😉
Gaila, kad nesudalyvavau, bet kartais ne viską galima suplanuoti… O straipsnį skaičiau, malonu buvo daugiau apie tave sužinoti 🙂
Gaila, kad Tavęs nebuvo. Tikiuosi, kitą kartą susirinks daugiau žmonių 🙂
Ar tikrai 1v.s kepimo milteliu,o ne 1a.s ? Labai jau daug valgomas saukstas.
Iš tikrųjų, tik nubrauktas, bet kaupo. Bandelės dėl jų gaunasi trapios, su daug mažyčių burbuliukų viduje 🙂
O jei ne paslaptis – kur galima rasti džiovintų šilauogių?
Dabar tiksliai neatsimenu, bet atrodo, kad pirkau viename iš didžiųjų prekybos centrų. Galbūt “Rimi”, kuris yra prekybos centre “Panorama”, nes ten lankausi dažniausiai 🙂