Naršiau aš vakar internete ir man į galvą atėjo, gal kažkiek ir pavėluota, bet gera mintis. Sugalvojau, kad reiktų organizuoti kulinarinių tinklaraštininkų akciją “Kalėdų senelis slapukas” (aka “Secret Santa”). Mintis paprasta – apsikeitimas Kalėdinėmis dovanėlėmis. Dalyvauti gali visi rašantys kulinarinius tinklaraščius. Norintys prisidėti prie akcijos turi:
- iki gruodžio 2 d. parašyti man laišką adresu receptumedis@gmail.com
- jame nurodyti adresą, kuriuo norite gauti dovanėlę (nebūtinai Lietuvoje)
- parašyti savo tinklaraštyje apie šią akciją (tam, kad apie ją sužinotų kuo daugiau norinčių dalyvauti)
- paruošti atviruką ir smulkią kulinarinę dovanėlę (mėgstamiausią arbatą, kulinarinį žurnalą, sausainių formeles ir pan.)
Gruodžio 3d. aš atsitiktinai priskirsiu kiekvienam žmogų, kuriam turėsite atsiųsti dovanėlę ir pranešiu apie tai el. paštu. Jūs savo dovanėlę gražiai supakuosite ir išsiūsite nurodytu adresu (geriausiai iki gruodžio 10 d.), kad dovana spėtų pasiekti adresatą iki Kalėdų 🙂
Labai tikiuosi, kad atsiras norinčių sudalyvauti!
O dabar apie vaikystės skonius. Roksai – matyt visi juos prisimena iš mokyklos laikų. Aš prisimenu ir iki šiol juos labai mėgstu, todėl pamačiusi šį receptą negalėjau atsispirti ir iškepiau. Aš dabar viską kepu be kiaušinių, todėl vietoje jų naudojau jogurtą ir roksai gavosi šiek tiek varškiniai. Bet tikiu, kad su kiaušiniais jie gautųsi lygiai tokie patys kaip vaikystėje!
Dešimčiai roksų reikės:
- 50 g sviesto
- 250 g miltų
- 40 g natūralaus jogurto (arba pusės kiaušinio)
- 100 g cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 3 v. š. vandens (45 ml)
- 30 g razinų
Sviestą supjaustome mažais gabaliukais, suberiame ant jo miltus ir triname tarp pirštų tol, kol visa masė taps panaši į stambų smėlį. Suberiame paprastą ir vanilinį cukrų, kepimo miltelius, gerai išmaišome. Supilame jogurtą ir vandenį, trumpai išminkome tešlą (tik tiek, kad visi miltai sušlaptų ir susiformuotų tešlos kamuolys). Įmaišome razinas.
Šaukštu padaliname tešlą į dešimt lygių dalių. Sudedame roksus ant kepimo skardos ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių.
Skanaus 🙂
Puiki mintis! Kaip tik skaitydama kituose bloguose apie tai mąsčiau, kodėl pas mus to negali būti ir še tau 🙂
O aš roksų kažkodėl nemėgau ir nemėgstu, turbūt dėl razinų
Aš vakar viename rusiškame bloge pamačiau ir užsidegiau 😀 Smagu, kad patiko, lauksiu adreso 😉
Neseniai tik pradėjau rašyti blog’ą.. ar galiu prisijungti? 🙂
Aišku, kad gali 🙂 Sveika prisijungus prie mūsų būrio 🙂
sveikinu už puikią idėją.
Roksai ir dar be kiaušinių mmmm reiks būtinai įtraukt į “must to do” sąrašą 🙂
Dalyvauju ir as 🙂
Smagi idėja, laukiam Kalėdų 🙂
Aš irgi už!! Puikiai sugalvota 😉
Valio! Palaikančių idėją vis daugėja! 🙂 Vėliau šį įrašą papildysiu dalyvaujančių sąrašu 🙂
Kaip smagu 🙂 Beveik tuo pačiu metu abi užsidegėm panašia idėja 🙂 Tik aš organizuoju visų tinklaraštininkų dovanėlių mainus. Būtų smagu jeigu prisijungtum ir tu. Daugiau informacijos : http://aure.weblogics.lt/idejos/kalediniai-mainai/
Geras, parašėm tą pačią dieną, nepriklausomai viena nuo kitos 🙂 Bet juk dovanų niekada nebūna per daug! Būtinai sudalyvausiu ir Tavo organizuojamoje akcijoje 🙂
Aurelija, ačiū už puikią ir nuoširdžią idėją.
Labai džiugu.
Skubėsiu rašyti Tau laišką ir jau ruošt dovanėlę 😉
Labai smagu :))
Pingback: Agotos meduolis | Impossible is nothing
Labas, esu visai “naujai iskepta” tinklarascio turetoja… ar galima butu dalyvaut sioje akcijoje? 🙂
Laukiami visi food blogeriai ir veteranai ir neseniai iškepti 🙂
Aš taip pat pasisakau UŽ tokią puikią idėją! 🙂 Ir tuojau pat bėgu rašyti adreso :))
Pingback: Artėjant Kalėdoms… | Saulėta virtuvė
Kokia nuostabi ideja! As irgi neseniai pradejau rasyti bloga, nors aistra gaminti uzsikreciau jau seniai 🙂 Butinai dalyvausiu sioje nuostabioje akcijoje, begu rasyti jums laiskiuko 🙂
Visiems dziugu svenciu laukimo 😉
Na kaip gi galima nenorėti dovanų 🙂 O kaip smagu jas ruošti kitiems! Prisidedu..
Kokia graži idėja! Aš irgi su dideliu nekantrumu noriu užsirašyti į šį sąrašiuką 🙂
Negaliu atsidžiaugti! Kaip smagu, kad tiek daug susidomėjusiu šia akcija! 🙂
count me in 🙂
Šauni mintis! Ir aš prisidedu!
Aš irgi dalyvauju. Labai smagi idėja, ačiū!
Oi kaip linksmai jūs čia šurmuliuojat, gaila kad neįsipaišau į maisto gamintojų gretas 😀
Puiki idėja! Tik šta kilo klausimas apie dovanėlių kainą. Bent jau maždaug… 🙂
Jungiuos ir aš 🙂
Su džiaugsmu registruoju visus naujus dalyvius! Savo adresus atsiuntė jau 22 žmonės 🙂
Maisto Diletante, tu nors ir ne prie gamintojų, bet vis tiek rašai apie maistą. Jei nori dalyvauti, laukiu tavo adreso 🙂
Juliana, manyčiau apie 15-20Lt. Gerai, kad paklausei, parašysiu tai visiems, kai siųsiu adresus 🙂
Pingback: Advento kalendorius ir kalėdinė tinklaraštininkų akcija « saldu/sūru
Pingback: Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas | Smėlio pilys
Gaila, kad pavelavau, tikrai mielai prisideciau, jei vis dar galiu, patvirtink! 😉
P.S. ideja nuostabi! 🙂
Mindaugai, rašiau tau ryte laišką, kad gali prisijungti, bet negavau atsakymo. Dabar jau išsiunčiau visiems adresus, bet jei dar nori dalyvauti, galime su tavimi apsikeisti dovanėlėmis 🙂
Kaip šaunu,kad mūsų tiek gausiai susirinko. Puolu gamint atviruką ir galvot apie dovanėlę 😉
Tokia smagi akcija!! SUper idėja. Kaip gaila,kad pražioplinau.. 🙁
O gal apsikeičiam dovanėlėm? 😉
Kodėl gi ne 🙂 Kur trys dovanėlės, bus ir keturios 😀 Parašyk man laišką su adresu 🙂
Ne.. nu aš tikrai mažas vaikas.. 🙂
Padėjau gautą dovanėlę po eglute ir žadėjau laukti švenčių.. Bet nesulaukiau 😉
AČIŪ tau, KALĖDŲ SENELI, o gal tiksliau, KALĖDŲ FĖJA!!
Geras, taip greitai gavai? Tik vakar išsiunčiau 🙂 Smagu kad patiko! Nesutrupėjo dovanėlės? Ilgai mąsčiau kaip geriau supakuoti 🙂
Aš savo dovanėles irgi žadu po eglute dėti, pažiūrėsim, ar išeis 🙂
Labai greitas Senukas slapukas.. 🙂
Dovanėlės sveikos.. buvo..
Liepa jau pusė jų suvalgė 😉
Pingback: Šokoladinis tortas “Velnio maistas” (Devil’s Food Cake) | Saulėta virtuvė
Elinga, gerai, kad “buvo”. Reiškia patiko 🙂
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » “Kalėdų senelio slapuko” rezultatai ir batonas iš vaikystės
Pingback: Receptų medis » Blog Archive » Kalėdų senelis slapukas 2012
Pingback: baltojo šokolado triufeliai | Duonos ir žaidimų